Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Tomiţă Păvăloiu, demis din funcţia de adjunct al IPJ


Comisarul șef Tomiță Păvăloiu, adjunct al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ), a primit dispoziție de trecere pe o funcție inferioară. Decizia luată de șeful Poliției Române, chestorul principal de poliție Petre Tobă, a fost deja contestată la Ministerul Administrației și Internelor. Dacă decizia nu va fi favorabilă, comisarul șef Tomiță Păvăloiu mai are încă o cale de atac, în contencios.

Comisarul șef Tomiță Păvăloiu, adjunct al șefului IPJ, a fost demis din funcție. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată, lucru pe care acesta l-a și făcut. Tomiță Păvăloiu a fost demis pe data de 4 mai, prin dispoziția șefului Poliției Române, chestorul principal de poliție Petre Tobă. Demiterea din funcția de adjunct al inspectorului șef a venit ca urmare a controlului efectuat la IPJ în luna ianuarie. Deși a fost demis, comisarul șef Tomiță Păvăloiu încă mai îndeplinește atribuțiile pe linie de siguranță publică. Acesta putea să atace decizia de demitere în termen de cinci zile de când a fost înștiințat, iar comisarul șef Tomiță Păvăloiu a făcut acest lucru în cursul zilei de luni. „Am primit dispoziția de trecere pe o funcție inferioară ca urmare a controlului efectuat în luna ianuarie 2010. Am depus contestație la Ministerul Administrației și Internelor, aceasta urmând a fi soluționată în termen”, a precizat comisarul șef Tomiță Păvăloiu. Dacă soluția va fi nefavorabilă, polițistul mai are o cale de atac, respectiv la instanța de judecată, în contencios. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române nu au dat deocamdată un răspuns cu privire la motivele demiterii comisarului șef Tomiță Păvăloiu. Aceștia au precizat că ne vor furniza informațiile după documentare. Controlul din luna ianuarie a fost efectuat la numai trei luni după ce comisarul șef Păvăloiu a câștigat concursul pentru funcția de adjunct al inspectorului șef. Nu este exclus ca decizia de trecere pe o funcție inferioară să fi fost luată pentru a pregăti scaunul unuia dintre polițiștii agreați de PDL.

Păvăloiu, adjunct din septembrie 2009

Comisarul șef Tomiță Păvăloiu a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile specifice funcției de adjunct al șefului IPJ pe data de 31 iulie 2009. De atunci, Tomiță Păvăloiu are responsabilități pe linie de siguranță publică. Începând cu data de 15 septembrie, Tomiță Păvăloiu a devenit adjunct cu acte în regulă, în urma unui concurs susținut la București. În toată această perioadă, activitatea polițistului Păvăloiu a fost controlată de mai multe ori de superiorii de la București. De la finele lunii februarie, comisarul șef Păvăloiu îndeplinea alături de celălalt adjunct, comisarul șef Victor Norocea, și atribuțiile de șef al IPJ, funcția rămânând vacantă după ieșirea la pensie a fostului șef al IPJ, comisarul șef Săndel Doagă. Acum, poliția vrânceană nu mai are niciun șef, iar unul dintre adjuncți este sub semnul întrebării. Situația se va schimba începând cu data de 20 mai, când va avea loc concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef. Funcția este râvnită de opt polițiști. Printre aceștia se numără comi-sarul șef Victor Norocea, Georgel Badiu, Ionel Popescu, Neculai Brăileanu, Enache Manolache, Ion Rusu, dar și un polițist de la IPJ Galați, Cristache Jipa, care s-a mai „luptat” o dată pentru ocuparea acestei funcții, dar a pierdut în fața comisarului șef Săndel Doagă. Cei opt candidați vor susține pe 20 mai un interviu structurat pe subiecte profesionale iar aprecierea  rezultatului final al interviului structurat pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare și este notat cu cel puțin 7. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.  Notele la proba de interviu nu pot fi contestate. Rămâne de văzut câți dintre cei opt aspiranți se vor prezenta la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?