Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Atentat la viaţa bebeluşilor


Guvernanții atentează la viața copiilor, a acelora care reprezintă viitorul României. După ce au decis să reducă salariile părinților care lucrează la stat, începând de luna viitoare, Băsescu&Co nu se lasă până nu îi văd și pe copii târându-se pe jos, de foame. Mai nou, de la 1 iunie, s-au gândit să reducă indemnizațiile de creștere a copilului! Aceasta ar putea fi de fix… 600 lei. Adică doar cât să iei pamperși și ceva de îmbrăcat.

Pedeliștii vor, cu orice chip, să-i vadă pe români târându-se pe jos de foame, indiferent de vârstă sau statut social. Mai nou, ei atentează și la viața copiilor, a acelora care reprezintă viitorul acestei țări. După ce au tăiat pensiile, salariile bugetarilor sau indemnizațiile de șomaj, s-au gândit că nu trebuie să scape nici măcar copiii de reduceri. Portocaliii din cadrul Ministerului Muncii au luat la analizat revenirea la suma fixă de 600 de lei pentru indemnizația de creștere a copilului. Ei consideră că atât îi trebuie unui copil ca să crească sănătos. 600 de lei ! Potrivit guvernanților, Ministerul Muncii a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizația de creștere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent. Varianta pentru care înclină ba-lanța „pricepuților” portocalii ar fi revenirea la suma fixă de 600 lei, așa cum a fost până la începutul anului 2009. „Este inadmisibil ce se întâmplă! Este mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu! Atunci aveai bani dar nu aveai ce cumpăra. La ce-mi folosește faptul că acum am ce cumpăra dacă nu am bani?! Am făcut copil după ce am împlinit 30 de ani, tocmai pentru a-i putea oferi ceva mai bun. În condițiile actuale, nu-i poți oferi copilului nimic bun și ți se rupe sufletul când îl vezi că suferă. Oare guvernanții știu cât costă un pachet de pamperși?! 62 de lei, bani pe care nu ni-i dă Statul, așa cum crede deșteptul ăsta de Băsescu! Îi cumpăr eu! Dacă îmi diminuează indemnizația voi da Statul în judecată! Regret enorm că nu am plecat din țară când am avut ocazia, dar niciodată nu e prea târziu. Să rămână Băsescu cu ai lui, poate așa le va veni mintea la cap”, a declarat Adriana, care are un copilaș de opt luni.
Mămicile spun că dacă se va reduce indemnizația, vor fi obligate să revină la serviciu. Cele care lucrează la patron vor avea noroc, dar cele care muncesc la stat? Chiar dacă ar reveni la muncă, ve-niturile nu le vor crește prea mult, deoarece salariul oricum le-ar fi redus cu 25 la sută. „Åži noi cu ce ne creștem copiii?! Ar însemna să revenim la serviciu mult mai devreme decât ar trebui, să ne lăsăm copiii cu bunicii, mătușile și atunci, pentru ce am făcut copil, să mi-l crească alții? Oricum, de la doi ani trebuie să-l părăsim, ca să mergem la serviciu, exact când are nevoie de mamă. Åži dacă mă întorc mai devreme la serviciu, fiind bugetară, ce am câștigat?! Sunt revoltată pentru că am muncit în două locuri chiar, am plătit impozite și am fost corectă față de Stat. Dar statul dă dovadă de nesimțire”, a declarat și Carmen, din Focșani, care a născut în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?