Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Maşină de pompieri donată de o fundaţie din Olanda


Primăria Răcoasa a primit, ieri, o mașină de pompieri de la fundația olandeză PEP, din localitatea Bernheze. Ceremonia de predare – primire a avut loc în cadru festiv, în prezența oficialităților locale și a celor peste 20 de musafiri olandezi, din care opt pompieri voluntari din localitatea mai sus mențio-nată. Cei opt pompieri au făcut un exercițiu demonstrativ atât în caz de incendiu cât și în caz de descarcerare, mașina de pompieri fiind dotată și cu scule folosite la descarcerare.
„Mașina de pompieri este într-o stare foarte bună, are doar 20 de mii de kilometri deoarece în Olanda a fost folosită doar la intervenții de descarcerare. Cei opt pompieri voluntari au executat două exerciții demonstrative, unul în caz de incendiu, iar cel de al doilea în caz de producere a unui accident la care se intervine cu echipamente de descarcerare. De asemenea, cei opt pompieri voluntari din Olanda i-au inițiat pe pompierii voluntari din Răcoasa în tainele acestei meserii și le-au donat opt echipamente complete”, a precizat primarul din Răcoasa, Gigel Dragomir.
Edilul a mai arătat că gestul olandezilor este unul benefic pentru localitatea pe care o conduce deoarece în comună nu exista o mașină de pompieri. După acest eveniment, organizația olandeză PEP, din localitatea Bernheze a participat la o ședință de lucru organizată de Cooperativa Gleșneșul din Răcoasa care are ca domeniu principal de activitate, creșterea animalelor. Organizația olandeză PEP a făcut o dona-ție cooperativei constând în mobilier pentru sediul acesteia și a fost încheiat un parteneriat de consultanță în domeniul agricol. De asemenea, la solicitarea agricultori-lor din Ră-coasa, organizația PEP a promis că va aduce în a-ceastă localitate mai multe utilaje agricole.
„Suntem extrem de bucuroși că vom primi această mașină de pompieri de la prietenii noștri din localitatea Bernheze. Mașina este complet utilată și dotată cu tot ce este necesar pentru intervenții, iar ca element de noutate, nu are bazine de apă dar are pompe care se racordează la rețeaua de alimentare cu apă a comunei, lucru care o face mult mai eficientă decât mașinile clasice de pompieri. În numele comunității din Răcoasa le mulțumesc acestor oameni minunați”, Gigel Dragomir, primarul comunei Răcoasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?