Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Au început lucrările de modernizare a Centrului „Elena Doamna“


Lucrările de modernizare a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani au început zilele trecute. Modernizarea Centrului face parte dintr-un proiect realizat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).
Modernizarea Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani vizează moder-nizarea a 6 clădiri în care învață și sînt cazați 270 de elevi cu deficiențe de auz și mintale. Centrul va dispune de o cameră senzorială dotată cu aparatură specifică, un cabinet de audiologie dotat cu aparatură specifică, 23 săli de clasă dotate cu echipament didactic și IT, 8 cabinete de terapie specifică modernizate și dotate corespunzător, un laborator de informatică cu toate dotările, două ateliere de specialitate, o sală de sport modernizată și dotată. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Proiectul este finanțat din fondurile alocate în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3- „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”.
Contractul de finanțare al acestui proiect a fost semnat în februarie 2009 de către președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și secretarul de stat de   atunci din Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Locuinței, Răzvan Murgeanu. Despre acest proiect, Răzvan Murgeanu a spus că se bucură că a fost realizat în România deoarece „oamenii amărîți”, merită să aibă o viață mai bună. „Mă bucur că un proiect de acest gen apare acum în România. În sfîrșit avem parte de un proiect cerebral, pentru niște oameni amărîți a căror viață de zi cu zi poate fi îmbunătățită. Vă mulțumesc că ați făcut acest lucru”, declara în februarie 2009 la Focșani,  Răzvan Murgeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?