Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO : Paradoxul deszăpezirii în Focşani: sunt utilaje, dar nu are cine să le conducă


   Modul în care este deszăpezit municipiul Focșani a fost ieri o temă aprinsă de discuții între consilierii locali, în cadrul ședinței ordinare din această lună. Primarul Decebal Bacinschi a pus punctul pe „i”, mărturisind că: „Am cumpărat utilaje și stau cu ele în curte, pentru că nu are cine să le conducă”. Edilul a spus că deși parcul auto cuprinde 10 utilaje de deszăpezire, nu există decât șapte șoferi, care, zilele trecute, au stat pe utilaj aproape non-stop, pentru a curăța străzile. Pentru a suplini lipsa șoferilor, pe utilaje s-au urcat și directorul Direcției de Dezvoltare, Laurențiu Mocanu, dar și viceprimarul Gabriel Necula.
    Mai mult, primarul a spus că sunt alocate fonduri insuficiente pentru deszăpezire. „Politica făcută înainte face să am curtea plină de utilaje și să nu am șoferi pentru toate dintre ele. Am cumpărat utilaje și stau cu ele în curte, pentru că nu are cine să le conducă. Nu am excavatoriști, nu am oameni să lucreze pe ele. Nu pot să plătesc un om o singură oră peste program. Åži i-am ținut 24 de ore din 24. Anul acesta s-a deszăpezit în oraș așa cum nu s-a mai deszăpezit până acum. Vreau să vă spun că un cetățean din municipiul Focșani plătește pentru un apartament de trei camere taxe și impozite de 140 lei pe an. Åžtiți cât mă costă un utilaj pe oră? 160 de lei. Înmulțiți cu 10 ore să vedeți cât mă costă un utilaj de deszăpezire într-o zi. Haideți să vedem de unde facem rost de bani! Avem 137 de kilometri de străzi în municipiul Focșani. Dacă aprobați anul acesta pentru deszăpezire 50 de miliarde, vă fac orașul de mergeți în teniși!”, a spus primarul Decebal Bacinschi. Acesta a atras atenția și asupra lipsei spiritului cetățenesc, spunând că foarte puțini focșăneni au ieșit să curețe în jurul mașinii, nu mai vorbim de trotuare, deși au această obligație, printr-o hotărâre de Consiliu Local.
   Consilierii locali USL au răspuns afirmațiilor consilierului APV Neculai Tănase, care a spus că cetățenii sunt nemulțumiți. „Am auzit oameni care au lăudat inițiativa de a curăța trotuarele cu bobcat-urile pe care le-am cumpărat, dar și inițiativa celor de la Direcția de Dezvoltare de a curăța trotuarele dintre blocuri”, a spus Cătălin Vrabie. „Am participat anul acesta la deszăpezire. Cetățenii din Mândrești sunt foarte mulțumiți de modul în care s-a acționat. Åži la școli au fost făcute trotuarele. Poate este necesar pentru anul viitor să mai cumpărăm câteva utilaje pentru deszăpezire”, a adăugat și Radu Nițu. Åže-dința s-a încheiat într-o notă optimistă, președintele de ședință, Bogdan Matișan, oferindu-se să facă schimb de ochelari cu consilierul APV, pentru ca acesta să vadă situația de fapt din oraș.
    Potrivit declarațiilor primarului Decebal Bacinschi, astăzi va conti-nua deszăpezirea în special în zona centrală a orașului, în cartierul Sud și pe Bulevardul Gării, întrucât ploaia de ieri a încetinit lucrările programate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?