Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Florin Georgescu despre ‘Prima Casă’: Este un program extrem de util


Programul „Prima Casă” este unul extrem de util, dar Guvernul trebuie să vină cu unele amendamente, în sensul eliminării din program a persoanelor cu venituri mai mari, a declarat, miercuri, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, la dezbaterile Comisiei economice din Senat, referitoare la situația băncilor comerciale și a instituțiilor financiare nebancare.
„Programul ‘Prima Casă’ este, vă spun în numele Consiliului de Administrație, un program extrem de util pentru cetățeni, îndeosebi pentru cei cu venituri medii și mai reduse, pentru că ceea ce a condus la acumularea unor sume relativ ridicate în cadrul acestui program până la pragul de alertă al riscului sistemic — nu s-a ajuns până la riscul sistemic, dar e o tendință de atingere a parametrilor care definesc riscul sistemic—, dar de ce și aici trebuie acționat tot de către Executiv. Dar de ce? Pentru că în anul 2016 Executivul de atunci a introdus ca eligibile în cadrul Programului ‘Prima Casă’ persoane care nu… deci e un program bun care trebuie continuat, dar cu amendamente pentru a elimina din cadrul eligibilității persoanele care au venituri mai mari”, a spus Florin Georgescu.
În opinia acestuia, de Programul „Prima Casă” ar trebui să beneficieze doar persoanele cu veniturile de până la 3.000 — 4.000 de lei, restul putând să ia credite standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?