Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Programul european LIFE, dedicat conservării naturii, a împlinit 30 de ani

Programul LIFE a împlinit 30 de ani de activitate. Cu această ocazie, în cadrul proiectului LIFE Rosalia, în perioada 18-20 Mai 2022 s-a desfășurat o întâlnire de lucru. În cadrul acesteia au fost prezentate proiecte realizate în cadrul Programului LIFE, noutăți cu privire la deschiderea noilor apeluri și posibilitatea de a solicita detalii și clarificări asupra modalităților de depunere a Proiectelor LIFE. De asemenea, cu această ocazie am avut posibilitatea să realizăm activități specifice de networking și cu alte Proiecte LIFE, iar participanții au ocazia să viziteze locații din proiect.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, agenții de protecție a mediului, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și organizații neguvernamentale care au implementat sau au în curs de implementare proiecte finanțate prin programul LIFE.

Această activitate este parte a proiectului „Conservarea insectelor saproxilice în Carpați – LIFE ROsalia”. Proiectul este implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea în parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice‚ Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea și Universitatea din București și este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului LIFE Natură și Biodiversitate. Proiectul își propune să îmbunătățească statutul de conservare al croitorului fagului (Rosalia alpina) prin realizarea de acțiuni demonstrative de creștere a favorabilității habitatelor forestiere din Carpați.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?