Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Dobânzi de 6,85% la titlurile de stat Tezaur

          Vrâncenii pot investi în noile emisiuni ale titlurilor de stat Tezaur care sunt disponibile din 15 aprilie până pe 10 mai 2024. Titlurile de stat sunt cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 6,00% şi respectiv 6,85%. Titlurile de stat rămân cea mai atractivă formă de economisire pe termen lung datorită dobânzilor dar, în principal, datorită neimpozitării veniturilor obținute prin această investiție. Potrivit unui comunicat al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea, dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans, iar un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

     Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. „Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei public”, arată AJFP Vrancea.

          Finanțiștii precizează că titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului (15 aprilie – 10 mai) și prin subunitățile poștale ale companiei Poșta Română (15 aprilie – 9 mai în mediul urban și 15 aprilie – 8 mai în mediul rural). AJFP Vrancea arată că titlurile pot fi achiziționate online, în perioada 15 aprilie-9 mai, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spaţiul Privat Virtual. „Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online”, precizează AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?