Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și FOTO: Consiliul Județean Vrancea susține performanța și copiii excepționali ai județului!

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri, în ședință ordinară, alocarea sumei de 70.140 lei net echipei de robotică „AI Citizens“ de la Colegiul „Al. Ioan Cuza“ din Focșani, care va participa la Campionatul Mondial First Tech Challenge. Campionatul va avea loc, în perioada 14-24 aprilie 2024, la Houston, în Statele Unite ale Americii. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de toți consilierii județeni și a fost votat cu unanimitate de voturi, chiar în prezența celor 12 elevi și a profesorilor coordonatori din echipa de robotică „AI Citizens“.

          „Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea acordată de dumneavoastră în realizarea acestui proiect. Simțim o emoție puternică pentru că la patru zile distanță după ce am câștigat această etapă a competiției, am simțit că și comunitatea din care facem parte s-a mobilizat foarte tare și deja avem certitudinea că toate costurile deplasării noastre în SUA, care nu vor fi mici deloc, vor rezolvate. Acest rezultat pe care l-am obținut este rodul a cinci ani de muncă. Grupul de robotică al Colegiului Al. Ioan Cuza a fost deschis acum cinci ani, am început practic de la niște șuruburi și fiare despre care nu înțelegeam nimic și iată că după cinci ani venim cu un premiu extraordinar, o premieră pentru județul Vrancea. La acest concurs vor participa 243 de echipe din întreaga lume“, a declarat profesorul Tiberiu Oprea.

          Liderul echipei, Petru Stoica, le-a mulțumit consilierilor județeni pentru sprijinul acordat și a precizat că rezultatul reprezintă o validare a muncii făcută de întreaga echipă în cei cinci ani de activitate.

          Vicepreședintele Ionel Cel Mare i-a felicitat pe membrii echipei de robotică „AI Citizens“ și le-a urat succes. „Vă felicit în numele tuturor consilierilor județeni și al tuturor vrâncenilor. Deși ați spus că nu vreți să fiți vedete, deja sunteți pentru noi. Vă așteptăm cu rezultate remarcabile și de la campionatul mondial!“, a afirmat vicepreședintele Ionel Cel Mare. Și vicepreședintele Marian Oprișan, precum și consilierii județeni Adrian Crețu și Gabriela Marchitan, inspector școlar general al județului Vrancea, i-au felicitat și i-au încurajat pe membrii echipei de robotică ce au pus județul Vrancea pe harta lumii.

          Echipa de robotică „AI Citizens“, care se va deplasa la Campionatul Mondial din Houston, este formată din elevii Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici și profesorii îndrumători Tiberiu Oprea, Mihaela Victoria Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?