Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Nunți cu ghinion. La Vidra a ars casa fratelui miresei, la Focșani mașina nuntașilor


24 de pompieri, cu șase mașini, au intervenit la Vidra sâmbătă dimineață, pentru  a stinge un incendiu ce se manifesta la două gospodării. Focul a pornit de la o lojniță, după cum spun pompierii. Familia de la care a izbucnit incendiul se pregătea de nuntă, sora proprietarului fiind mireasă în acea zi. În cursul aceleiași zile, pompierii au mai stins alte trei incendii, izbucnite la o mașină, un magazin și un uscător de semințe, ce aparține unei societăți comerciale din Cotești.

    Incendiu violent sâmbătă dimineață, în comuna Vidra. Două gospodării și o mașină au fost efectate de un incendiu pornit de la o lojniță (leasă de nuiele pe care se usucă sau se afumă fructele, cașul etc.; cuptor sau groapă peste care se pune această leasă-n.r). Nenorocirea s-a întâmplat chiar în dimineața zilei în care sora proprietarului locuinței arse era mireasă. Pe lângă pagubele înregistrate, fratele miresei a avut nevoie și de îngrijiri medicale, el suferind arsuri la palma dreaptă și la degetele de la picioare în încercarea de a mai salva ceva din calea flăcărilor. Din fericire, bărbatul s-a ales cu răni ușoare.
    Incendiul a fost anunțat la dispeceratul ISU Vrancea la ora 5.40. Inițial, la fața locului au ajuns patru autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Vidra. Pentru că suprafața afectată de incendiu era foarte mare, la Vidra au fost trimise alte două mașini, în total intervenind pentru stingerea flăcărilor 24 de pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă.
Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit inițial la gospodăria lui Simion M., de 30 de ani. După stingerea flăcărilor și evaluarea pagubelor, s-a stabilit că din gospodăria acestuia au ars un adăpost de animale, fân, o magazie, dar și acoperișul casei în construcție. „Evenimentul a fost anunțat la dispeceratul integrat I.S.U. -S.A.J., în jurul orei 05.00 și imediat s-au deplasat la fața locului pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Vidra. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la imobile din două gospodării învecinate, pe o suprafață totală cumulată de aproximativ 400 mp. Având în vedere suprafața mare afectată de incendiu, au fost concentrate progresiv șase echipaje cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă și 24 pompieri, patru din cadrul Stației de Pompieri Vidra și două de la Detașamentul de Pompieri Focșani. S-a acționat atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea imobilelor din gospodăriile învecinate, amplasate la distanțe mici. Un bărbat în vârstă de 30 ani, în încercarea de a limita pagubele, a suferit arsuri minore la nivelul palmei drepte și degetelor de la ambele picioare. O bătrână în vârstă de 80 ani, care locuia în cealaltă gospodărie, a părăsit imobilul cuprins de flăcări cu ajutorul vecinilor și rudelor, înaintea sosirii echipajelor de intervenție. În urma incendiului, la proprietatea lui S.M. au ars un adăpost de animale, construit din paiantă și lemn, pe o suprafață de cca. 100 mp, cca. 1000 kg fân, o magazie din lemn pe o suprafață de cca. 30 mp și s-a degradat acoperișul locuinței”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

      Femeia de 80 de ani, scoasă cu greu din casa în flăcări

    Incendiul s-a propagat la locuința învecinată, ce aparține Dumitrei D., în vârstă de 80 de ani. Aici a ars acoperișul unei case formate din patru încăperi, în total suprafața afectată de incendiu fiind de 120 metri pătrați, după cum ne-au precizat reprezenții ISU Vrancea. Totodată, au ars și 15 tone de lucernă depozitate în podul gospodăriei, dar și un autoturism Dacia, parcat în imediata apropiere. „Incendiul s-a propagat și la gospodăria învecinată, proprietatea numitei D.D., unde au ars un corp de casă format din patru camere, dintre care una cu destinația locuință, construit pe cca. 120 mp, un adăpost de animale, 2 magazii pe cca. 30 mp construite din lemn, un autoturism de producție autohtonă înmatriculat în județul Vrancea, bunuri de uz casnic și gospodăresc și cca. 15.000 kg lucernă”, a adăugat locotenent Duță.
    Femeia de 80 de ani a fost scoasă cu greu din casă de vecini, întrucât nu vroia să părăsească imobilul, chiar dacă acesta ardea ca o torță. „În urma primelor verificări a rezultat că cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jar sau scântei purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvând al ISU Vrancea. Potrivit ISU, bărbatul de 30 de ani făcuse focul la lojniță, iar burlanul de evacuare a fumului nu avea sită, motiv pentru care au sărit scântei, care au căzut pe materiale combustibile.
   
        Mașină împodobită de nuntă, cuprinsă de flăcări

   
Un alt incendiu a fost anunțat în Focșani, sâmbătă seara, la un autoturism ce aparținea unor nuntași. Mașina împodobită cu pampoane era parcată în fața Casei de Cultură, iar de sub capotă a început să iasă fum. Nuntașii au sunat la 112 și imediat la fața locului au ajuns pompierii focșăneni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Aceștia au intervenit pentru stingerea incendiului și au stabilit că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit electric. „În cursul aceleiași zile, în jurul orei 18.45, Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit la stingerea unui incendiu în municipiul Focșani, strada Dimitrie Cantemir, izbucnit la un autoturism înmatriculat în județul Vrancea. Cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric au ars instalația electrică aferentă motorului, capitonajul acestuia și s-au deteriorat capota și masca din față”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
La doar câteva minute de la anunțarea acestui eveniment, la dispeceratul integrat ISU-SAJ s-a primit o altă solicitate pentru stingerea unui incendiu. La ora 18.49 s-a anunțat producerea unui incendiu la un uscător de semințe, aparținând unei societăți comerciale, în localitatea Cotești. La fața locului s-au deplasat trei echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În urma incendiului, au ars și s-au degradat aproximativ 35 tone de semințe de floarea soarelui, 2 motoare electrice, 2 ventilatoare și instalația electrică, iar din cauza temperaturii ridicate s-au degradat pereții uscătorului. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza fenomenului de autoaprindere”, a mai spus ofițerul de presă al ISU.
    O altă solicitare pentru stingerea unui incendiu a fost primită în cursul serii de sâmbătă, în jurul orei 23.00. Apelul la 112 anunța producerea unui incendiu la un magazin de pe strada 1 Iunie din municipiul Focșani. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani s-a deplasat imediat la fața locului. Datorită intervenției operative, incendiul a fost lichidat înainte ca flăcările să poată cuprinde întregul imobil. În urma manifestării acestuia, s-au deteriorat o vitrină frigorifică, un boiler și au ars trei baxuri cu produse alimentare și suc. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?