Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Handbal, Liga Națională – Portarul Vasile și ratările gazdelor au făcut diferența

  • CSM Focșani 2007 – CSM Constanța 21-29 (9-19

Formații

CSM Focșani 2007: Bucătaru, Marocico, Cloșcă – Ragea, Rață – 2 goluri, Pavlov – 2, Golea – 2, Miroiu – 2, Trkulja, Toboșaru – 3, Mocanu – 3, Marijanac, Roșu, Eros – 3, Simsar – 2, Makrishin – 2.

CSM Constanța: Vasile, Rusu Ștefan, Nistor – 4, Andrei – 3, Aliokhin – 3, Căbuț – 2, Drăgan – 2, Caba – 1, Gaston, Nikolic – 1, Stankovic – 1, Ravnic – 5, Komogorov – 6, Susanu – 1.

Partida dintre CSM Focșani 2007 și CSM Constanța de duminică seara, din Polivalentă, din runda a 20-a a campionatului Ligii Naționale la handbal, a fost câștigată de oaspeți. A fost o victorie previzibilă dacă avem în vedere forța de joc a oaspeților și problemele de lot ale gazdelor. Antrenorul George Buricea a trimis în teren toți jucătorii de națională, în timp ce la CSM 2007 Marijanac și Makrishin au jucat având probleme de sănătate iar Krnoglavac nu a încheiat convalescența. Meciul s-a încheiat cu opt goluri în plus pentru constănțeni care au beneficiat de forma excepțională a portarului Vasile, cel care a apărat 13 din cele 24 de mingi șutate la poarta sa! În poarta Focșaniului, Bucătaru nu a repetat prestația de senzație de la Vaslui și a primit 11 goluri din 12 aruncări, iar Marocico, cel care l-a înlocuit, a avut un procentaj rezonabil – șase mingi apărate din 24.

Focșănenii au ratat de 22 de ori, inclusiv din situații de unu contra unu cu portarul advers, iar constănțenii de doar 7 ori. Impresia produsă de oaspeți a fost de superioritate netă, pentru că au avut o supereficiență în ofensivă și au avut o apărare greu de trecut. Cifrele statistice arată că scorul putea fi mult mai strâns dacă handbaliștii CSM 2007 ar fi fructificat măcar o parte din împrejurările în care s-au aflat fața în față doar cu Vasile. Cel puțin în cele de contraatac! Indisponibilitățile din lot, l-au pus pe Dalibor Cutura în situația de a trimite în teren pe internaționalii de tineret – actuali sau foști – Alexandru Golea, David Pavlov (ieri a fost ziua lui de naștere – la mulți ani, frumoși, David) și Tiberius Toboșaru. Iar puștii Focșaniului au folosit ocazia pentru a arăta că se poate conta pe ei! Au marcat împreună de șapte ori, Alex Golea a obținut și o lovitură de la 7 metri și a avut o prestație bună din postura de conducător de joc. Despre evoluția scorului: oaspeții aveau la pauză un avantaj de 10 goluri (8-18) care din care, până în minutul 44, gazdele a anulaseră jumătate (17-22). Până la final, mai proaspeți și cu banca de schimb mai valoroasă, constănțenii au ajuns la plus 8.

În etapa următoare, duminică 31 martie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu CSM București.

După meci, antrenorul Dalibor Cutura a declarat pentru pagina de facebook a CSM Focșani 2007: ”A fost un meci foarte greu pentru noi contra uneia dintre cele mai bune echipe din România. Începutul primei reprize ne-a costat un rezultat nefavorabil la final. Am avut multe greșeli tehnice care au dus la goluri ușoare pentru constănţeni. În a doua repriză am intrat mult mai bine, atât în apărare cât și în atac, dar din nou am avut multe ratări unu la unu cu portarul. A rezultat o diferență de opt goluri, care ar fi putut fi mai mică dacă ne-am fi concentrat mai bine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?