Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO! Polițiști avansați în grad cu ocazia Zilei Poliției Române; meseria de polițist, promovată în rândul copiilor și tinerilor

25 MARTIE 2024, 202 ANI DE ATESTARE A POLIȚIEI ROMÂNE

Fiecare zi din viața unui adolescent este o călătorie spre descoperirea de sine și a lumii din jur. Tinerii caută modele și direcții în care să-și îndrepte pasiunile și aspirațiile. Către ei și pentru ei ne-am canalizat energia, bucurându-ne că putem sărbători, împreună, Ziua Poliției Române.

În această căutare de identitate și sens, colegii noștri le-au venit în întâmpinare promovând meseria de polițist și explorarea posibilităților de carieră.

În Crângul Petrești, polițiști din cadrul Biroului Pregătire Profesională, alături de Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au oferit informații despre meseria de polițist, traseul aplicativ pentru admiterea la școlile de poliție dar și cu privire la siguranța lor, pe stradă, la școală sau acasă.

Celor mai mari, colegii de la Resurse Umane le-au vorbit despre înscrierea la concursul de ocupare a postului vacant de conductor câini, oferindu-le pliante cu informații utile.

În cadrul evenimentului, au fost prezenți și colegi din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Rutier care și-au împărtășit experiența și au prezentat o parte din tehnica din dotare.

Nu au lipsit ochelarii care simulează consumul de droguri sau alcool, pentru a-i ajuta să conștientizeze efectele negative şi riscurile la care se expun.

Polițiștii care lucrează alături de partenerii noștri necuvântători, TEM și JESSEY, au subliniat frumusețea și satisfacția de a lucra alături de camarazii patrupezi, în cadrul unor exerciții demonstrative.

Ne-am bucurat să vedem interes din partea celor cu care am interacționat, aceștia participând la eveniment în număr considerabil, dar mai ales de zâmbetele celor mici.

Astăzi, 25 martie, Poliția Română împlinește 202 ani de la înființare.Nu întâmplâtor, ziua Poliției Române este de Sărbătoarea Bunei Vestiri.

Pentru că, în tradiția creștină, această sărbătoare înseamnă, printre altele, și împlinirea făgăduințelor.

Iar noi, polițiștii, ne-am împlinit și ne vom îndeplini mereu jurământul și datoria de a ne apăra țara, de a proteja cetățeanul.

În sala mare a IPJ Vrancea, festivităţile de astăzi au debutat cu intonarea imnului României, urmată de păstrarea unui moment de reculegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie.

Activitățile au continuat cu o şedinţă festivă, în cadrul căreia au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de împlinirea stagiului minim 15 poliţişti, dintre care 4 ofiţeri şi 11 agenţi de poliţie, pentru merite deosebite în activitate.

De asemenea, alţi 23 de ofiţeri şi 93 de agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.

În aceeași ședință, au fost premiaţi colegii care au participat la competiţiile sportive organizate cu această ocazie de către Asociația Sportivă ”Tomiță Lazăr”.
Din partea Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Vrancea, au fost înmânate diplome polițiștilor care s-au remarcat în activitățile desfășurate.

Primul care a pășit astăzi la evenimentul Ziua Porților Deschise a fost micul polițist Nicholas. Îmbrăcat în costumul său de polițist, Nicholas a salutat exemplar fiecare coleg, gest în care a pus tot respectul și admirația sa, iar apoi a preluat inițiativa de a dirija traficul pe covorașul rutier.

Cei prezenți la sediul IPJ Vrancea, la Poliția Municipiului Adjud și la Poliția Orașului Panciu au făcut cunoștință cu polițiștii mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea care le-au prezentat în cadrul atelierelor respective, principalele activități desfășurate zilnic, mijloace tehnice
din dotarea poliției și echipamente de autoapărare, dar și o selecție de arme folosite în misiuni sau exerciții demostrative.

De asemenea, participanții au putut vedea câteva dintre autospecialele de poliție și au fost invitați să parcurgă câteva reguli de circulație, pe covorul rutier, special conceput pentru familiarizarea cu cele mai importante reguli de circulație.

Un alt moment a fost cel al exercițiilor demonstrative făcute de câinii polițiști, spre marea încântare a celor mici.

Pe parcursul activității, copiii au primit legitimația ”Polițist pentru o zi” și materiale informative, iar pentru o amintire frumoasă, s-au fotografiat cu polițiștii și câinii polițiști, precum și cu autospecialele din dotarea polițiștilor.

Evenimentele au fost organizate cu sprijinul Asociației Cultural-Educative ”Poliția Vrânceană” și al CNP Vrancea.

Cu speranța că am reușit să le creăm o amintire de neuitat celor mici, vă dorim zile însorite, pline de bucurii și fără evenimente neplăcute!

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii vrânceni adresează sincere mulţumiri tuturor cetățenilor județului, precum și instituțiilor partenere în asigurarea unui climat de siguranță publică și transmitem salutul nostru călduros tuturor polițiștilor români!

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?