Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Deputatul Laurențiu Marin: Peste 10 mii de elevii din Vrancea, beneficiarii Programul național „Masa Sănătoasă”!

Deputatul Laurențiu Marin a declarat că a fost publicată în Monitorul Oficial lista unităților de învățământ preuniversitar incluse în anul 2024 în Programul național „Masa Sănătoasă”. Acesta a arătat că în județul Vrancea elevi din 24 unități de învățământ incluse în programul național „Masa Sănătoasă” vor beneficia de acest program.

Este vorba de 10.232 de elevii care învață în școlile din municipiile Focșani și Adjud, orașul Mărășești și comunele Răstoaca, Păunești, Sihlea, Gura Caliței, Homocea, Slobozia Bradului, Ciorăști, Jariștea, Tâmboești, Suraia, Ruginești, Vidra, Bordeasca, Ploscuțeni, Andreiașu de Jos, Măicănești, Biliești, Vintileasca, Poiana Cristei și Tănăsoaia. Guvernul a alocat în acest an suma de peste 1miliard de lei pentru pentru finanțarea Programului Național Masă Sănătoasă, pentru 458.833 de elevi, din peste 1.223 de unități școlare.

Numai la nivelul județului Vrancea suma alocată pentru derularea acestui proiect este de 22,7 milioane de lei”, a afirmat deputatul vrâncean. Elevii vor primi un suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, astfel: „masă caldă, preparată în regim propriu, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care există cantină cu avize de funcționare, înregistrată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, și spațiu adecvat de servire a mesei; masă caldă, în regim catering, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, hrana putând fi servită în sala de clasă sau într-un alt spațiu amenajat în acest scop;

pachet alimentar, în situația în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering. Programul naţional „Masă sănătoasă” se desfăşoară pe perioada cursurilor şcolare din anul 2024 pentru beneficiarii direcţi din învăţământul preuniversitar, în scopul sprijinirii participării la educaţie a acestora prin oferirea unei alimentaţii sănătoase şi formarea unui stil de viaţă alimentar sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?