Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Handbal, Liga Națională – Focșănenii, obligați să câștige

          CSM Vaslui și CSM Focșani 2007 se vor întâlni duminică, de la ora 18:00, într-o partidă din runda a 19-a a campionatului Ligii Naționale de handbal. Cele două grupări cu tradiție consolidată la primul nivel al handbalului din România se află în situații inedite pentru ele în ultimii ani! Vasluienii ocupă ultima poziție a clasamentului, cu 11 puncte și fac parte dintr-un grup de patru echipe candidate la retrogradare în acest moment. Se află, însă în creștere, două dintre cele trei victorii din campionat fiind obținute în februarie. De la reluarea campionatului, CSM Vaslui a bătut pe teren propriu pe Steaua și pe CSM București iar la Baia Mare, în etapa trecută, a cedat la 5 goluri. Au redevenit, se vede, o echipă redutabilă pentru oricare adversar.

Se înțelege că și pentru CSM Focșani 2007 care nu s-a simțit prea bine în ultima vreme când a reușit doar un egal în campionat, acasă, cu HC Buzău și o victorie în Cupă la Alexandria. De vină au fost și unele arbitraje împotrivă, unul confirmat chiar de o decizie a Comisiei Centrale de Disciplină a FRH, dar paguba suferită a rămas și a fost amplificată printr-un alt arbitraj împotriva Focșaniului, în etapa trecută, cu Potaissa Turda. De unde se vede că orice s-ar întâmpla incorect din perspectiva arbitrajului, caravana trece făcând ceea ce trebuie. Soluția pentru echipele păgubite, cum este și cazul CSM Focșani 2007, este să pună prin joc între ea și adversară o solidă distanță de siguranță, să nu se lase la mâna arbitrajului. Și să încerce să nu risipească pe final ce a adunat prin trudă până atunci. CSM Focșani 2007 a câștigat de cinci ori și a terminat, o dată la egalitate, cu CSM Vaslui în ultimele șase întâlniri. Poate să câștige și duminică. Este chiar obligată să o facă dacă nu vrea să mărească grupul formațiilor care încearcă să evite retrogradarea!

După meciul de duminica trecută, Dalibor Cutura aprecia că echipa sa va câștiga la Vaslui dacă va juca așa cum a făcut-o cu Potaissa Turda. Așa să fie!

Vor arbitra Adrian Georgescu și Marian Moldoveanu din Constanța iar observarea va fi asigurată de Bogdan Anton din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?