Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Dr Daniela Damian, Spitalul Militar Focșani: Dacă ar fi o cameră de fotografiat, ochiul uman ar avea 576 de megapixeli

„Închid ochii și toată lumea moare. Îmi ridic pleoapele și totul renaște.” – Sylvia Plath

În cadrul Compartimentului de Oftalmologie a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focşani, dotat cu aparatură performantă, dr. Daniela Damian, medic primar oftalmolog, doctor în științe medicale, coordonează o echipă medicală profesionistă și dedicată, oferind servicii de specialitate, de la tratamente medicale de rutină, până la intervenții chirurgicale complexe.

Dacă ești unul dintre norocoșii care nu au nevoie de ochelari sau de lentile de contact, s-ar putea să nu acorzi prea multă importanță sănătății ochilor, dar pe măsură ce îmbătrânim, toți devenim susceptibili la afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta, glaucomul și degenerescența maculară legată de vârstă. Chiar dacă sunteți sănătoși, este o idee bună să faceți examene oftalmologice regulate, deoarece multe afecțiuni oculare nu au simptome precoce sau semne de avertizare. Multe motive pentru pierderea vederii pot fi prevenite, astfel încât depistarea precoce și tratamentul sunt critice.

Credem în adoptarea unei abordări individuale a sănătății dumneavoastră oculare. Vă putem ajuta să gestionați și să controlați orice afecțiune cronică care vă afectează sănătatea ochilor, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau bolile autoimune și să vă oferim investigații, diagnostic și tratament personalizat, precum și sfaturi de specialitate privind stilul de viață, pentru a vă menține sănătoși și pentru a vă proteja vederea.

De curiozitate, ştiaţi că dacă ar fi o cameră de fotografiat, ochiul uman ar avea 576 de megapixeli, în timp ce camera unui telefon performant are în jur de 40 megapixeli?

Sănătate, vocație, tradiție!

Text şi foto: dr. Daniela Damian, plt. adj. Adrian Galiță
Spitalul Militar de Urgență „Dr. Al. Popescu” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?