Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Echipe din Vrancea, la prima competiţie de robotică de tip MEET din Brăila

Municipiul Brăila găzduieşte în premieră prima competiţie de robotică de tip MEET, eveniment organizat de echipa de robotică „Helix” a Bibliotecii Judeţene şi echipa de robotică „RoSophia” din Galaţi. „Echipa de robotică a Bibliotecii Judeţene ‘Panait Istrati’ din Brăila – ‘Helix’, alături de prietenii lor de la echipa de robotică ‘RoSophia’ din Galaţi şi-au unit forţele şi, sub patronajul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Brăila, cum directa implicare a Bibliotecii Judeţene ‘Panait Istrati’ din Brăila şi Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Brăila, vor organiza prima competiţie de tip MEET între 20 de echipe de robotică, ce va avea loc la Palatul Tineretului din Brăila, Calea Călăraşilor nr. 52, în data de 13 ianuarie 2024, începând cu ora 11,00, pentru publicul larg”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” din Brăila.

Echipele înscrise la ediţia din acest an a First Tech Challenge vor trece prin 45 de competiţii locale MEET, unde îşi vor testa abilităţile tehnice şi de strategie de joc, o astfel de competiţie fiind şi cea de la Brăila, unde echipele vor avea posibilitatea de a se strânge punctajul necesar promovării în următoarea etapă, cea regională. „Este o ocazie specială pentru toţi cei pasionaţi sau interesaţi de robotică şi educaţie STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă şi matematică) din Brăila şi nu numai să asiste la derularea live a unei etape a concursului First Tech Challenge Romania (FTC), care a devenit cel mai puternic eveniment de robotică din România cu peste 200 de echipe, înscris şi într-un calendar internaţional, şi în care participă cele două echipe organizatoare, Helix şi RoSophia, premiate la celelalte ediţii ale concursului, precum şi echipele din Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzau, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa. Vă aşteptăm, aşadar, fără limită de vârstă, la un eveniment în premieră, un eveniment unic, plin de pasiune, inventivitate, inteligenţă şi competitivitate, un eveniment care vă va prezenta cum arată viitorul prin ochii unor tineri cu adevărat extraordinari, într-o atmosferă cum nu aţi mai trăit niciodată”, au anunţat organizatorii.

Pe lângă competiţia FTC, duminică, 14 ianuarie, tot la Casa Tineretului, va avea loc „ROBOFEST DUAL EDITION”, eveniment cu intrare liberă unde vizitatorii vor putea vedea expoziţii de roboţi de toate categoriile, pregătite de cele două echipe de robotică organizatoare şi de către sutele de copii care iau parte la eveniment. Mai exact, de la puternicii roboţi ce participă în cea mai mare competiţie de robotică destinată liceenilor, FIRST Tech Challenge, până la roboţi din lego ce urmăresc linii şi execută sarcini pe planşe de concurs, la Robofest vor putea fi văzute zeci de invenţii făcute de elevi din judeţele Brăila şi Galaţi, precizează organizatorii. „Se cuvine să amintim că Asociaţia non-profit Naţie Prin Educaţie, fondată de Dana Războiu în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul FIRST Tech Challenge, care promovează şi susţine educaţia STEAM pentru elevii de liceu şi mentorii lor. Încă din 2016, asociaţia este Program Delivery Partner Romania pentru programul internaţional FIRST Tech Challenge, care are finala mondială la Houston – SUA, aflat acum la a VIII-a ediţie”, se mai arată în comunicatul remis de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” din Brăila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?