Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

#podcast de Vrancea 16 Lavinia Alessandra Sima, primarul elevilor din Focșani: Foarte mulți au frica de a spune ceea ce cred

Proiectul jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă în 2024 cu episodul 16, invitată fiind Lavinia Alessandra Sima, primarul elevilor din Focșani.

Elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Lavinia Alessandra a fost aleasă în funcție, în decembrie anul trecut, de Consiliul Local al Tinerilor din Focșani. Ea va fi ajutată de Răzvan Gabriel Prodan (Colegiul Național Unirea ) – viceprimar și Gabriela Butu Melu (Colegiul Național Al. I. Cuza ) – secretar.

Deși studiază la profilul filologie – engleză intensiv, spune că ar vrea să se facă profesoară de biologie sau matematică datorită profesorilor de la școala din Gugești, unde a învățat până în clasa a VIII-a. Acum, în liceu, îi place geografia, dar consideră că toți profesorii sunt buni. Despre diriginta sa, profesoara Carmen Ion, realizatoarea celebrului festival Boovie, are numai vorbe bune.

A făcut voluntariat în cadrul Festivalului „Classic for teens” și crede că e foarte important pentru tineri să iasă din zona lor de confort, astfel încât să încerce lucruri noi.

Când învață, ascultă muzică jazz, gen despre care a aflat de la profesoara de engleză din gimnaziu. Citește cărți despre care află pe tiktok și spune că are talentul de a face mai multe lucruri în același timp.

Și-a propus ca, în calitate de primar al elevilor (tinerilor) din Focșani, să organizeze în Piața Unirii „Ora de carieră”, un eveniment unde să fie invitați atât specialiști din diverse domenii de activitate, cât și studenți, cu care elevii să discute despre alegerile lor privind viitoarele profesii.

Deși crede că sunt multe oportunități atât în Vrancea, cât și în România, în general, își dorește să plece în Statele Unite ale Americii, mai exact la New York.

Crede că tinerii nu se exprimă liber, că nu se iubesc suficient și că își iau prea multe informații de pe rețelele de socializare, care îi influențează foarte mult.

Lavinia Alessandra Sima a vorbit cu redactorul șef al Monitorului de Vrancea, Violeta Ciobotaru-Balion, și despre motivele pentru care mulți tineri apelează la droguri.

Spune că are o relație bună cu părinții săi, la care merge cu orice problemă și cu care vorbește mereu.

Deși are șapte pisici și doi câini, Lavinia își mai dorește un animăluț… dar, desigur, aflați totul în podcast.

 

          Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou. 

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?