Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

#podcast de Vrancea 11 – Medicul Mihai Nedelcu, despre frica de dentiști, politică și copiii fără fițe

Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 11, care îl are ca invitat pe doctorul Mihai Nedelcu, recent ales președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din Vrancea. Și-a propus ca pe parcursul celor patru ani de mandat să aibă un „dialog constructiv‟ cu medicii stomatologi din județ, să contribuie la dezvoltarea și dotarea cabinetelor stomatologice din școli, dar și a celor din mediul rural.

Medicul a explicat de ce unii oameni au dinții sănătoși, deși nu se spală prea des pe dinți, iar alții, deși respectă regulile de igienă dentară, au probleme. El a insistat asupra prevenției prin vizite periodice la medicul stomatolog, de la copii până la seniori, și explică ce fel trebuie să decurgă rutina zilnică a igienei orale.

Stomatologia este considerată un domeniu „de lux”, explică doctorul, de aceea casele de asigurări de sănătate decontează sume foarte mici pentru serviciile prestate și la un nivel al prețurilor care este sub cel al pieței.

Spune că „turismul” stomatologic este un lucru bun atât pentru medici, cât și pentru pacienți, care beneficiază de lucrări de calitate chiar mai bună decât în străinătate la prețuri mai scăzute decât acolo.

Doctorul Mihai Nedelcu a vrut să fie profesor de fizică și chimie ca mama sa, dar a ajuns medic stomatolog ca mătușa sa. Deși îi era teamă de dentiști când era mic, acum are soluții pentru a combate această teamă.

S-a implicat și în politică, depășind anul 1999, când s-a înscris în PD fără să se gândească prea mult. Este de multă vreme membru în Partidul Social Democrat, fiind consilier în Consiliul Local Focșani. Spune că nu este interesat de a trece la nivelul următor în politică, implicându-se suficient cât să sprijine atât decidenții din administrație cât și cetățenii.

A vorbit cu Violeta Ciobotaru-Balion, redactor șef la Monitorul de Vrancea, și despre felul în care, alături de soția sa, tot medic stomatolog, își crește copiii, considerând că aceștia nu au „fițe” și își doresc să trăiască în Focșani, care, spune medicul Nedelcu, va deveni curând un „oraș ca afară”.

Crede că lumea s-a săturat de lipsuri, de minciuni și… dar mai multe aflați ascultând podcastul pe canalul nostru de YouTube.

Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?