Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO! Veteranul de război, lt. col. (rtg.) Marin Ion, sărbătorit azi, la împlinirea onorabilei vârste de 100 de ani

Veteranul de război, locotenentul colonel (rtg.) Marin Ion, din comuna Tătăranu, a fost sărbătorit azi de militarii garnizoanei Focșani, de familie și de cei dragi, cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 100 de ani.

Evenimentul a fost organizat de către garnizoana Focșani cu sprijinul Primăriei Tătăranu, al Asociației ,,Cultul Eroilor” filiala Vrancea și al Asociației ,,Fiii comunei Obilești”.

Comandantul Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, colonel Șerban Neculai, împreună cu reprezentatul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ,,Alexandru Ioan Cuza”, lt.col. Danțiș Ionuț și cu reprezentantul Brigăzii 282 Blindată ,,Unirea Principatelor”, lt.col. Zemțev Mircea au transmis mulțumirile militarilor din garnizoana Focșani, pentru eroismul și sacrificiul de care  a dat dovadă veteranul de război Marin Ion, pe timpul celei de-a doua conflagrații mondiale.

Veteranul de război Marin Ion s-a născut la data de 23.11.1923, în satul Tătăranu, comuna Mărtinești, județul Vrancea. A luptat pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 20.05.1944 – 01.05.1946, cu Regimentul 21 Infanterie, fiind încadrat pe funcția de pușcaș. Pe timpul ducerii luptelor, în octombrie 1944, cade prizonier și este internat într-un lagăr din Austria, de unde este eliberat în octombrie 1945, la șase luni de la terminarea războiului. În anul 1998 a fost decorat cu MEDALIA ,,CRUCEA COMEMORATIVĂ A CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL 1941-1945″, conform Decretului nr. 137/27.04.1998. Este cetățean de onoare al comunei Tătăranu și din anul 1991 este membru al Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Vrancea.
Anul trecut, cu ocazia Zilei naționale a României, la inițiativa comandantului Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I” , în semn de respect și prețuire pentru eroismul dovedit pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, veteranul de război sărbătorit astăzi a fost înaintat în gradul onorific de locotenent colonel, de către ministrul apărării naționale.

Ceremonialul ne-a oferit emoționantul prilej de a rememora câteva dintre faptele de eroism ale veteranilor de război, dovada supremei dăruiri cu care au slujit țara sub Drapel și jurământ pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, au transmis organizatorii.

Cu această ocazie, comandantul Centrului militar zonal Vrancea i-a adresat în numele militarilor centrului militar, urări de sănătate, viață lungă, bucurii și l-a felicitat pentru curajul și bărbăția cu care a înfruntat vremurile dificile ale războiului.

Sursa foto: Facebook/Centrul Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?