Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

FOTO! Noul director ANIF, prezentat fermierilor de prefectul Halici

COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Nicușor Halici:

Astăzi, am convocat o ședință de lucru, în care, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Vrancea, am invitat și fermierii vrânceni. Cu această ocazie, l-am prezentat fermierilor din județ pe noul director ANIF Vrancea, în persoana domnului Bucur Nelu-Nicușor, care are un mandat foarte clar, de a gasi soluții optime la problemele ridicate de către fermieri, în special starea precară a amenajărilor hidrotehnice din județul Vrancea, deoarece seceta a fost și în acest an principala provocare pentru agricultorii vrânceni, care și-au văzut substanțial diminuate producțiile.

Multe dintre problemele cauzate de secetă ar fi putut fi evitate, dacă amenajările hidrotehnice, ar fi fost menținute în funcțiune de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vrancea, cea care le are în administrare. Trebuie să recunoaștem că, din păcate, în ultimii 25 de ani, aceste amenajări au fost abandonate, iar până anul trecut nu s-au făcut investiții în județul nostru, pentru că ANIF Vrancea, în mod inexplicabil, nu a solicitat fonduri. Toate aceste stări de fapt, plus starea deplorabilă a sistemului de irigații din județul Vrancea, m-au condus la decizia de a solicita schimbarea conducerii ANIF Vrancea.

Împreună cu reprezentanții ANIF Vrancea și cu fermierii, care fac parte și din organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigat – UAI-uri, am stabilit ca până la sfârșitul anului curent, vor fi efectuate evaluări clare și precise în teren, pentru a stabili care sunt deficiențele și întocmirea unei liste de priorități și investiții, pe care o voi susține și voi face toate demersurile posibile, pentru obținerea finanțărilor necesare în vederea modernizării infrastructurii sistemelor și instalațiilor existente, dar și construirea de noi sisteme de irigații, canale de desecare și capacități de stocare a apei. În această luptă cu seceta, eforturile agricultorilor, care încearcă în permanență să își îmbunătățească tehnologiile, sunt susținute de Instituția Prefectului Județului Vrancea și de autoritățile guvernamentale. Agricultura este un domeniu vital pentru economia județului nostru și facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe cultivatori.

22.11.2023

Instituția Prefectului Județului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?