Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

#podcast de Vrancea 15 Este prefectul Nicușor Halici un „haiduc” în politica de Vrancea?

Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 15, care îl are ca invitat pe prefectul județului, Nicușor Halici, președinte al organizației Vrancea a Partidului Social Democrat (PSD).

Fiecare dintre noi avem o poveste, pentru că fiecare dintre noi am fost odată ca niciodată, pentru că suntem, clipă de clipă, entități unice și irepetabile, pentru că suntem personaje în propria existență, în cea a apropiaților, în cea a comunităților.

Am fost marți martorii celei de-a cincisprezecea povești, pe care v-o dăruim astăzi, în pragul sărbătorilor de iarnă, cu speranța că am înțeles mai bine oamenii care și-au deschis sufletul în redacția Monitorul de Vrancea și, astfel, ne-am înțeles mai bine pe noi. Vă mulțumim că ne-ați fost alături în această călătorie, invitați și cititori/privitori.

Nicușor Halici nu doar că nu se ferește să spună că e un om de la munte, dar o zice de fiecare dată când are ocazia cu mândria celui care își cunoaște și respectă rădăcinile.

Copilul crescut la Păulești a ajuns, cu eforturi mari din partea părinților, să studieze la Focșani și apoi să plece la București, la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu”. Erau vremuri tulburi, la numai câțiva ani după Revoluția din decembrie 1989. Oamenii plecau din țară să-și găsească de lucru în străinătate, în condițiile în care piața muncii din România avea prea puține de oferit.

Cei care își găseau de muncă, de multe ori erau angajați fără forme legale, ceea ce i s-a întâmplat și lui Nicușor Halici, după cum i-a spus redactorului șef al Monitorului de Vrancea, Violeta Ciobotaru-Balion. În aceste condiții, nu și-a trecut în CV perioada de voluntariat în domeniul juridic la o companie, pentru că nu i s-au dat documentele necesare oricărui demers oficial.

În cele din urmă, în 2003, a reușit să se angajeze secretarul comunei Păulești, de unde a plecat în 2010 la Consiliul Județean Vrancea.

A fost director în cadrul Consiliului Județean, prefect în perioada 2014-2016, consilier județean pentru jumătate de an, apoi a fost ales deputat de Vrancea din partea Partidului Social Democrat. Și-a dat demisia pentru a nu beneficia de pensie specială și a explicat în timpul podcastului resorturile profunde ale acestui gest.

A fost din nou ales deputat pentru mandatul 2020-2024, dar a demisionat din nou, în 2022, de data aceasta pentru a veni pe funcția de prefect.

După pierderea postului de președinte al Consiliului Județean, la alegerile din 2020, organizația PSD Vrancea a trecut printr-un al doilea șoc odată cu demiterea președintelui de atunci, Marian Oprișan. Nicușor Halici a preluat interimatul conducerii organizației, gest mult comentat la acel moment. Ulterior, în 2022, a fost ales președinte al PSD Vrancea.

Va candida, la alegerile locale de la anul, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea?

Ce se întâmplă cu alegerile din cadrul filialelor PSD Focșani și PSD Adjud?

Are susținerea primarilor?

Cum se înțelege cu șefii instituțiilor deconcentrate?

Alianța PNL-PSD pare să funcționeze la nivel central, dar în Vrancea ce se întâmplă? Mai ales că au existat câteva „contre” cu președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma.

Ce făcea la Revoluție?

Când vor fi gata drumurile naționale care străbat Valea Râmnicului? Dar cel de la Soveja la Lepșa?

Care e stadiul lucrărilor la Autostradă? Cum e cu finanțarea pentru Canalul Siret-Bărăgan?

De ce și de unde această atitudine de „haiduc” atunci când se duce pe teren pentru a vedea anumite stări de fapt?

         Răspunsuri la toate întrebările le aflați ascultând podcastul pe canalul nostru de YouTube.

Un subiect fierbinte a fost cel al drogurilor, cărora prefectul de Vrancea le-a declarat război. Nicușor Halici consideră că instituțiile cu responsabilități în domeniu nu combat eficient acest flagel, ba mai mult… dar, desigur, povestea continuă în podcast.

         Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

Echipa de la #podcastdeVrancea vă urează Crăciun fericit și un An Nou cu pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?