Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Handbal tineret – Alexandru Golea și David Pavlov au câștigat cu echipa României „Trofeul Carpați Niro”!

  • În meciul, pentru primul loc, România – Macedonia de Nord 36 – 32 (15 – 12)

Echipa României a câștigat „Trofeul Carpați Niro” la handbal tineret, ale cărui partide s-au disputat la Baia Mare în perioada 15 – 17 decembrie. După ce în primele două zile tinerii handbaliști ai României s-au impus în fața naționalelor similare ale Slovaciei și Arabiei Saudite, duminică, 17 decembrie, de la ora 17:30, au întâlnit în meciul pentru primul loc formația mult mai puternică a Macedoniei de Nord. Jucătorii români s-au aflat tot timpul la conducere și s-au impus cu 36-32 după ce la pauză aveau 15-12. Pentru România au evoluat foarte bine centrul Alexandru Golea, autorul a 4 goluri și extrema dreaptă David Pavlov, care a marcat, la rândul său, tot de patru ori. Alex și David sunt jucători de bază ai formației de tineret a CSM Focșani 2007 și componenți ai echipei de Ligă Națională pentru care au jucat de mai multe ori, confirmându-și marile calități pentru sportul în care, iată, se afirmă și la nivel internațional.

Alexandru Golea este produsul Centrului de juniori al Secției de handbal a CSM Focșani 2007 și a fost component al loturilor naționale de cadeți, juniori 2 și juniori 1. Cea mai recentă performanță individuală înaintea Trofeului Carpați – în afara evoluțiilor pentru formația de seniori, a fost obținerea titlului de golgeter al Turneului final al Campionatului Național de juniori 1 care a avut loc la Focșani în iunie 2023, competiție în care Alex a fost conducătorul de joc al CSM 2007. În acel turneu final au jucat foarte mulți dintre actualii componenți ai Naționalei de Tineret a României.

David Pavlov, fost component al Naționalelor de juniori 2 și juniori 1, a venit în vara lui 2022 de la Constanța la Focșani după ce trecuse prin probleme de sănătate. La CSM 2007 a găsit mediul care i-a permis să revină la cea mai bună formă a sa, s-a impus ca titular indiscutabil pe postul de extremă dreaptă la juniori și tineret și și-a confirmat calitățile și la seniori ca și la Lotul Național de Tineret.

Dacă lucrurile vor evolua în mod firesc în viața lor sportivă, Alexandru Golea și David Pavlov pot deveni jucători importanți în hadbalul românesc!

Despre turneul de la Baia Mare, site-ul FRH a publicat următorul comentariu: „Trofeul Carpați Niro la tineret-masculin a fost câștigat de naționala României. Au mai participat Slovacia, scor 37-22 pentru România în prima zi, Arabia Saudită, cu care naționala noastră a câștigat cu 36-29 în ziua a doua, respectiv Macedonia de Nord, în ziua a treia, o adevărată finală, încheiată cu 36-32 pentru ai noștri. A fost o acțiune reușită de pregătire pentru viitoarele competiții oficiale și un prilej de evaluare a potențialului acestei generații. Calendarul internațional și cel intern oferă câteva ocazii de care vom căuta să beneficiem pentru a desfășura noi campanii de selecție și testare a calităților celor mai buni dintre tinerii handbaliști, capabili să evolueze pentru echipa națională”.

Naționala de seniori care termină mâine stagiul de pregătire de la Bistrița va participa în zilele de 28 și 29 decembrie la „Trofeul Carpați Niro” iar în perioada 4 – 6 ianuarie, la „Yellow Cup”. În Lotul României, care va juca la EHF Euro 2024 – primul joc va fi la 12 ianuarie, cu Austria – se află și portarul CSM Focșani 2007 Alexandru Bucătaru.

Sursa foto, site-ul FRH

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?