Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Vizite ale reprezentanților Comisiei Europene la investiții cu bani europeni din Vrancea

Consiliul Județean Vrancea, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, a organizat în perioada 21 – 22 noiembrie 2023, lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027. În cadrul sesiunilor de dezbateri din cele două zile au fost trasate cele mai importante obiective și au fost aprobate criteriile de selecție a proiectelor în noul program regional, prin care sunt alocate resurse financiare importante pentru proiectele de investiții ale autorităților publice locale din următorii ani, au precizat organizatorii.

La eveniment au participat reprezentanții Comisiei Europene: Krzysztof Kasprzyk (șeful adjunct al Unității pentru România și Croația, Direcția Generală Politică Regională & Urbană) și Mariana Iusco (manager programe), alături de doamna Luminița Mihailov (directorul ADR Sud-Est), delegații administrațiilor județene și municipale din Vrancea, Brăila, Galați, Buzău, Constanța și Tulcea, reprezentanți din partea ministerelor și ai Secretariatului General al Guvernului, precum și reprezentanți ai universităților partenere, dar și asociații și federații reprezentative.

„Sunt convins că în urma acestor dezbateri vom avea mult mai multe informații, astfel încât în județele pe care le reprezentăm să avem fondurile necesare pentru investițiile pe care ni le dorim, Vrancea să fie mai câștigată, la fel ca și regiunea de sud-est. Prin fonduri europene putem dezvolta orice localitate, cu o singură condiție: să avem grijă de banii europeni, care trebuie să fie cheltuiți cu chibzuință și sunt convins că în perioada următoare, prin efortul Guvernului și al administrațiilor locale acest lucru se va întâmpla”, a spus în deschiderea lucrărilor președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

În cadrul sesiunii s-a stabilit bugetul pentru noul exercițiu financiar (2021 – 2027) și au fost adoptate criteriile de evaluare pentru acțiunile care urmează să fie lansate în acest exercițiu financiar, sub îndrumarea reprezentanților Comisiei Europene și ai ministerelor de resort. În cursul zilei de marți, 21 noiembrie 2023, delegația a vizitat două dintre cele mai importante obiective de investiții realizate de Consiliul Județean Vrancea cu fonduri europene nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, respectiv: clădirea reabilitată a fostului Palat de Justiție din Focșani, în prezent Muzeul Vrancei, și clădirea din Crângul Petrești, fosta „Căprioara”, care va fi un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din județul Vrancea.

De asemenea, delegația a vizitat și proiecte ale Primăriei municipiului Focșani. Primarul Cristi Valentin Misăilă a precizat că: „Reabilitarea unităților școlare din Municipiul Focșani la standarde europene și într-un timp foarte scurt i-a impresionat pe delegații de la Bruxelles care au vizitat, miercuri, proiectele europene pe care Primăria Municipiului Focșani le implementează în exercițiul bugetar care se încheie la 31 decembrie 2023. Împreună cu domnul Krzysztof Kasprzyk (Șeful adjunct al Unității pentru România și Croația, Direcția Generală Politică Regională & Urbană, Comisia Europeană), doamna Mariana Iusco (Manager Programe), doamna Luminița Mihailov, director general Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și ceilalți invitați din țară am vizitat investițiile de la Creșa nr. 7, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” dar și ”Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne”. Am discutat despre proiectele europene pe care vrem să le implementăm în perioada următoare și problemele pe care le-am avut în derularea investițiilor. Vizita de miercuri a făcut parte din programul lucrărilor Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, care s-au desfășurat la sediul Consiliului Județean Vrancea, la inițiativa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?