Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Spectacol inedit de poezie, proză, imagine și muzică in memoriam Petrea Ostafi – fost inspector la Serviciul Urbanism din Primăria Focșani

Sunt oameni care, deși părăsesc această lume, rămân veșnic în amintirea celor care i-au cunoscut, iubit și respectat. Un astfel de om a fost Petrea Ostafi, fost inspector la Serviciul Urbanism al Primăriei municipiului Focșani, care s-a stins din viață în luna mai a acestui an la un spital din Târgu Mureș. „Un om deosebit‟, așa-l descriu ce-i care l-au cunoscut pe Petrea Ostafi, motiv pentru care sâmbătă, 25 noiembrie 2023, sunteți invitați la un spectacol inedit de poezie, proză, imagine și muzică în regia lui Toma Enache și organizat de „La Steaua Film Studios‟ și „Floarea din asfalt‟ in memoriam Petrea Ostafi. Spectacolul va începe la ora 14:00 și va avea loc la Teatrul Municipal „Maior Ghe. Pastia‟ Focșani.

Ce mult te-am iubit…‟

Absolvent al Colegiului Național „Al. I. Cuza‟ Focșani, Petrea Ostafi a studiat apoi la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Până în 2017, când a ieșit la pensie, Petrea Ostafi a lucrat ca inspector la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Focșani, unde a fost apreciat de colegi atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Pe 28 mai a.c. Alexandra Svet (Sasha) autoare a volumelor „Floarea din asfalt”, „Să mă întorc Acasă”, „Și te iubesc așa cum ai tăcea o rugăciune” și colaboratoare a revistei Q Magazine, a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook a soției lui Petrea Ostafi:

«Ce mult te-am iubit…»

Dacă ești unchiul unei fetițe sau al unui băiețel nu subestima rolul pe care poți să îl ai în viața acelui copil. Nu aș fi astăzi omul care sunt, dacă nu aș fi avut binecuvântarea ca la temelia existenței mele să se gasească și inima unui om bun, atât de bun cum rar mai găsești pe pământ. Am vrut să scriu «o bucată din inima lui», dar m-am corectat. El se dăruia fără rest, cu totul, zâmbitor, jovial, glumeț, oricărui om care îi statea în față sau îi intersecta cumva destinul. Nu aș fi avut poate niciodată încrederea și curajul de a scrie dacă el nu mi-ar fi ascultat cu atenție toate compunerile încă de când eram în primii ani de școală, dacă nu mi-ar fi păstrat cu sfințenie scrierile despre Primavară, care se întindeau pe câteva pagini sau banalele scrisori către Moș Crăciun.

Se lăuda cu mine când eram mică și a umplut Focșaniul cu cărțile mele când am crescut. Cu el am fost prima oară la Petru Voda, la Părintele Justin, el mi-a scris atât de frumos numele invitaților la nuntă, el a revărsat coșuri întregi cu fructe de toamnă pe masa de sărbătoare, el ne-a cântat atunci «Drumurile noastre toate se vor întâlni vreodată…», la el găseai mereu vinurile cele mai bune din zona Vrancei, el mi-a dăruit întreaga colecție de scrieri politice ale lui Eminescu, el îmi recita ore-n șir, el îmi cânta orice, de la «Eminescu să ne judece», până la cântecele Ilenei Sipoteanu, care îi plăcea atât de mult. (…) Petrea. L-a chemat Petrea și nu cred că va muri vreodată. Oamenii buni, cu sufletul frumos ca un curcubeu, oamenii plini de dragoste care s-a revărsat în cantec, în versuri, în daruri și într-o mare iubire pentru oameni nu au cum să moară. 27 mai 2023‟.

Potrivit descrierii spectacolului „și Te iubesc cum ai tăcea o rugăciune‟, „regizorul Toma Enache a îmbinat fragmente din textele sale și ale Alexandrei Svet într-o poveste inedită de dragoste, pe care o vor interpreta chiar autorii, acompaniați la pian și la violoncel‟. Sâmbătă, 25 noiembrie a.c., pe scena Teatrului Municipal Focșani, vor performa Dragoș Saliu la pian și Valentin Simion la violoncel. „Pe curând, vă așteptăm cu drag. Îi dedicăm acest spectacol lui Petrea Ostafi, la aproape 6 luni de la plecarea sa la Domnul‟, mai scriu organizatorii evenimentului pe Facebook.

și Te iubesc așa cum ai tăcea o rugăciune‟ – in memoriam Petrea Ostafi

25 noiembrie 2023, la ora 14:00

Sala de spectacole a Teatrului Municipal „Maior Ghe. Pastia‟ Focșani

Preț bilet: 40 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?