Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Vrâncean care a încercat să-și omoare fosta nevastă electrocutând-o, condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare

Pedeapsă definitivă pentru fostul pădurar care în vara anului trecut a încercat să își omoare fosta soție, electrocutând-o. Potrivit sentinței, acesta are de executat 7 ani și 10 luni de închisoare, după ce inițial, instanța de fond îi aplicase o pedeapsă de 6 ani și 4 luni. În instanță, vrânceanul a susţinut că este bolnav de depresie de mulţi ani și că încă de când lucra ca pădurar avea ieşiri nervoase, „vina” fostei soții fiind aceea că femeia ştia că este bolnav de nervi şi nu trebuia să îl supere. De altfel, la data incidentului, după ce a agresat-o fizic pe fosta soție ore în șir, bărbatul încercase să își ia viața, motiv pentru care a ajuns internat la psihiatrie, unde de asemenea recunoscuse ceea ce se întâmplase, declarând cadrelor medicale că femeia i-a tulburat mintea şi a vrut ca aceasta să moară.

Totul avusese loc în noaptea de 17 iulie 2022, între orele 03.00 – 07.00, în condițiile în care pe 18 iulie, la domiciliul pe care încă îl împărțeau cei doi trebuia să se prezinte un executor judecătoresc pentru a-l evacua pe inculpat. Așa se face că, în noaptea respectivă, inculpatul a intrat în camera în care dormea femeia, a imobilizat-o şi, folosind un cablu de alimentare smuls de la un televizor, pe care îl pregătise în ziua anterioară, a apăsat partea metalică a ștecherului pe suprafaţa corpului victimei, provocându-i arsuri prin electrocutare pe circa 15% din suprafaţa corpului şi suferinţe fizice chinuitoare şi prelungi. Mai mult, bărbatul a ținut-o astfel imobilizată, fără a o lăsa să părăsească locuința. Abia în jurul orelor 07.00, după ce inculpatul a ingerat ebicid, victima a reuşit să sune la 112.

Așa femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi a rămas internată în Secţia Chirurgie Plastică, din acte rezultând că necesita 30 – 35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Inițial, inculpatul a refuzat transportarea la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi nu a recunoscut că a ingerat substanţe toxice, abia apoi fiind solicitată ambulanța și pentru acesta, dat fiind că starea de sănătate i se agravase. Imediat după ce au ajuns polițiștii la fața locului a demarat ancheta, reieșind că cei doi erau împreună din anul 1996, iar inculpatul, deși nu era violent fizic, era violent verbal la adresa soției sale. Așa se face că, din 2010, cei doi s-au separat, continuând să locuiască însă sub același acoperiș, în camere separate. Chiar și așa, atunci când consuma băuturi alcoolice, inculpatul se ducea peste persoana vătămată în cameră şi îi adresa injurii, ameninţări şi cuvinte şi expresii vulgare.

Aceasta până în vara anului trecut, când femeia și-a făcut curaj și a cerut un ordin de protecție, ulterior obținând și evacuarea temporară a fostului soț. Numai că, după ce a expirat ordinul de protecție, bărbatul s-a întors în casă și, chiar dacă femeia a cerut ajutorul polițiștilor de mai multe ori, i s-a explicat că nu se poate interveni. Așa se face că, în final, s-a ajuns la incidentul din iulie. Ulterior, bărbatul a fost arestat, iar după judecată s-a dispus condamnarea acestuia pentru tentativă de omor calificat asupra unui membru de familie și lipsire de libertate în mod ilegal, la 6 ani şi 4 luni închisoare, dispunându-se și obligarea acestuia „să plătească parţii civile – Spitalului Județean de Urgenta „Sf. Pantelimon” Focșani suma de 15.225,30 lei, plus dobânda legală, reprezentând cheltuieli efectuate cu îngrijirile medicale acordate victimei.

Ia act că partea vătămată (…) s-a constituit parte civilă cu suma de 430,23 lei reprezentând daune materiale şi 50.000 lei daune morale. Admite în parte acțiunea civilă formulată de aceasta şi obligă pe inculpat să plătească părţii civile suma de 430,23 lei, reprezentând daune materiale, 20.000 lei, daune morale şi suma de 15.000 lei reprezentând onorariul pentru apărătorul ales al persoanei vătămate”. A urmat apelul procurorilor, care a fost admis: „Desființează, în parte, sentința penală (…) și, în rejudecare: (…)

Majorează, de la 6 ani închisoare la 7 ani și 6 luni închisoare, pedeapsa principală aplicată inculpatului (…) pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor calificat, asupra unui membru de familie, (…) contopește pedepsele principale aplicate și dispune ca inculpatul (…) să execute pedeapsa cea mai grea, de 7 ani și 6 luni închisoare, sporită la 7 ani și 10 luni închisoare, în regim de detenție (…). Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul (…) împotriva aceleiași sentințe penale. Menține starea de arest a inculpatului (…) și deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata reținerii și arestului preventiv, de la 26.07.2022 până la zi. Definitivă”.

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?