Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Polițiștii au dat PESTE O MIE DE AMENZI în doar patru zile


Polițiștii de la rutieră și ordine publică au constatat patru infracțiuni și au aplicate peste o mie de amenzi în timpul acțiunii pentru combaterea vitezei excesive, desfășurată în perioada 26-29 iunie. Potrivit informațiilor primite de la polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, în perioada menționată au fost aplicate, în total, 1.174 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 894, s-au dat pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 280 au fost aplicate șoferilor care au comis alte abateri. Au fost 16 situații în care s-au reținut și permisele de conducere, asta pentru că șoferii au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri la oră. Alte 10 permise au fost reținute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare. Polițiștii Serviciului Rutier ne-au spus că, în total, în perioada menționată, s-au reținut 38 de permise de conducere. Au fost constatate și nereguli mai grave, motiv pentru care pe numele a patru șoferi au fost întocmite dosare penale. 
 La nivelul întregii țări, numai în ziua de 28 iunie au fost constatate 74 de infracțiuni, dintre care 60 la regimul circulației. De asemenea, s-au aplicat 9.451 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6.214 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 93 pentru depășiri neregulamentare și 32 pentru consum de alcool.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate într-o singură zi a fost de 1.948.021 lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 370 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 161 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare. Totodată, polițiștii au retras 93 de certificate de înmatriculare.
 Polițiștii atrag atenția tuturor participanților la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație! Oamenii legii spun că activitățile  derulate de ei au ca scop salvarea de vieți, viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Oamenii legii le recomandă celor aflați la volan să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față și să sporească atenția atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?