Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

UPDATE! VIDEO și FOTO! Incendiu pe 10 hectare la Dumitrești! Se intervine în condiții de vânt puternic

Pompieri militari, reprezentanți SVSU și lucrători de la Ocolul Silvic acționează pentru stingerea unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată și litiera pe teritoriul comunei Dumitrești.
Incendiul se manifestă pe mai multe focare, răspândite pe o suprafață cumulată de cca. 10 ha. La fața locului intervin 17 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, alături de un echipaj cu 3 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Râmnicu-Sărat, un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumitrești și reprezentanți de la Ocolul Silvic Privat Chiojdeni.
În zona afectată au fost mobilizate 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, însă, din cauza terenului accidentat, specific zonei de deal, accesul nu se poate realiza până în apropierea focarelor. Astfel, se intervine cu mijloace de primă intervenție, iar transportul apei se realizează cu ajutorul unui ATV din înzestrarea Detașamentul de Pompieri Focsani. Intervenția este îngreunată și de condițiile meteorologice nefavorabile, respectiv vântul care suflă cu putere, zona aflându-se sub incidența unei atentionari meteo- cod galben.

UPDATE! S-a luat măsura suplimentarii forțelor de intervenție, iar în acest moment se acționează cu 2 ofiteri și 38 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, la locul evenimentului intervenindu-se și cu o autospecială de stingere incendii de pădure. De asemenea, la misiune participă și Ocolul Silvic Dumitrești cu 13 lucrători.

UPDATE! Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea 

28 octombrie 2023, ora 9.09: Misiunea pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat la vegetație uscata pe teritoriul comunei Dumitresti s-a finalizat sâmbătă, 28 octombrie a.c, în jurul orei 01.30.
Apelul care anunța izbucnirea incendiului s-a primit la dispeceratul comun ISU-SAJ vineri, 27 octombrie a.c. în jurul orei 11.00, indicând zona localității Trestia. La fața locului au asigurat prima intervenție reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgenta din comuna Dumitrești. Acestora li s-au alăturat pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Râmnicu-Sărat și Detașamentul de Pompieri Focsani, alături de lucrători de la Ocolul Silvic Privat Chiojdeni.

În jurul orei 19.30 un alt apel primit prin intermediul numărului unic de urgenta 112 anunța izbucnirea unui incendiu pe teritoriul satului Tinoasa din comuna Dumitrești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit Pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, în cooperare cu reprezentanții SVSU Dumitrești și lucrători de la Ocolul Silvic Dumitrești.
Incendiul s-a manifestat la vegetație uscată, litieră, lăstăriș și cioate pe mai multe focare, răspândite pe o suprafață de cca. 20 ha pe teritoriul localității Trestia și 15 ha pe teritoriul localității Tinoasa. Datorită intervenției susținute a forțelor participante la misiune, s-a împiedicat propagarea focului în zona caselor de locuit.
Pe parcursul nopții, zona a fost asigurată de echipaje din cadrul SVSU Dumitrești.

UPDATE! Ora 12 39: În cursul zilei de astăzi s-au identificat câteva focare ce s-au reaprins pe teritoriul comunei Dumitrești și se manifestă la cioate și resturi lemnoase. ISU Vrancea intervine cu 1 ATV Polaris, 1 APIC – 5 subofițeri, SVSU Dumitrești acționează cu 1 ASAS – 1 voluntar, Ocolul Silvic Dumitrești cu 7 lucrători. ISU Vrancea a luat măsura suplimentării forțelor de intervenție cu 15 subofițeri.

Ora 17.30: Intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului din zona localității Trestia, comuna Dumitrești s-a încheiat. Pentru asigurarea și supravegherea zonei, au rămas la fața locului reprezentanți din cadrul Ocolui Silvic Privat Chiojdeni.

Sursa text, foto și video: ISU Vrancea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?