Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO! 10 doze de „cristal”, 1500 de lei; percheziții și două persoane arestate pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu, ambele în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, în mod repetat, bănuiții ar fi procurat, deținut și comercializat, diferite cantități de drog de mare risc, cunoscut sub denumirea de „cristal” (3-CMC), către consumatori din județele Vrancea și Galați.

De asemenea, la data de 26 octombrie a.c., unul dintre bănuiți a fost prins în flagrant delict în timp ce comercializa 10 doze de cristal (3-CMC) pentru 1.500 de lei.

Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Galați, fiind descoperite și ridicate 5 plante de canabis uscate, mai multe obiecte purtătoare de urme, telefoane mobile și 2.000 de lei.

Astfel, la data de 26 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea, pentru 24 de ore a celor două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, ambele în formă continuată.

În cursul zilei de 27 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea a dispus arestarea preventivă a persoanelor, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?