Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şofer focşănean înregistrat de radar cu 186 kilometri pe oră


   Mai mulți șoferi au rămas fără permise de conducere, deoarece au călcat prea mult pedala de accelerație. Mai mulți șoferi vrânceni au fost sancționați, din aceleași motive, de polițiștii din județele vecine. Vineri și luni, pe E85 s-a circulat în coloană. Åžeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a precizat că s-a circulat cu prudență.

   Un bărbat de 31 de ani, din Focșani, a dat dovadă de inconștiență, la volan. El a fost prins, în Vinerea Mare, în timp ce rula cu o viteză de 186 de kilometri pe oră! Focșăneanul a fost lăsat fără permis de conducere de polițiștii din județul Buzău. Mașina vrânceanului a fost înregistrată de aparatul radar în afara localității Greabănu. Oamenii legii spun că focșăneanul a stabilit un record de viteză, negativ ce-i drept, în afara localității.
   Polițiștii buzoieni au tras cu greu pe dreapta mașina care zbura pe șosea și i-au reținut șofe-rului grăbit, permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Totodată, acesta a primit și o amendă. El va trebui să stea pe tușă cel puțin 30 de zile, după care va fi testat pentru a se stabili dacă știe re-gulile de circulație. 
   Nici șoferii care au circulat cu viteză pe șoselele din județul Vrancea nu au scăpat. Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere Vrancea, ne-a precizat că în timpul acțiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, pentru combaterea vitezei excesive, patru conducători auto au rămas fără permise de conducere, ca urmare a faptului că au depășit limita de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră.
   Recordul negativ de viteză pe șoselele Vrancei a fost de 153 de kilometri pe oră. Åžoferul vitezoman, Radu C., din București, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteză peste limita legală în afara localității Garoafa. Åžoferul, care a rămas fără permis, conducea un autoturism Audi A6.
   Spre deosebire de alți ani, anul acesta de Paște, șoferii au fost mai disciplinați. Doar trei dintre participanții la tra-fic au consumat alcool înainte de a se urca la volan, dar nu au avut valori foarte mari încât să se impună întocmirea unor dosare penale.
   Åžeful Poliției Rutiere ne-a precizat că cele mai mari probleme au fost în noaptea de vineri spre sâmbătă, atunci când s-au produs trei accidente de mopeduri, în urma cărora cinci persoane au fost rănite, patru dintre ele fiind în stare foarte gravă la spitale din Galați și București. În urma acestor evenimente, polițiștii au luat măsuri și spun că acțiunile pentru prevenirea accidentelor cu mopeduri vor continua până în luna septembrie.

Aglomerație pe E85

   În Vinerea Mare, dar și în zilele de Paște, polițiștii de la Ru-tier și cei de la Secțiile de Poliție Rurală au fost permanent în trafic. Comisarul șef Gheorghe ne-a precizat că traficul rutier a fost destul de aglomerat în zilele de vineri și luni. „Traficul rutier a fost destul de aglomerat în zilele de vineri și luni, atunci când turiștii au mers spre stațiunile montane și când s-au întors către case. Din fericire, conducătorii auto au fost prudenți și au adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. Nu am avut probleme deosebite și nu au fost înregistrate evenimente rutiere în care să fie implicate autotu-risme”, a afirmat șeful Poliției Rutiere Vrancea. Ieri, situația a revenit la normal, iar pe șosele nu a mai fost aglomerație, dat fiind că majoritatea turiștilor au plecat spre case încă de luni după-amiază.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?