Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Lucrările la autostradă lasă Focșaniul și alte șase localități fără gaze naturale

Focșănenii, dar și vrâncenii din alte șase localități nu vor beneficia de alimentare cu gaze naturale la începutul săptămânii viitoare din cauza lucrărilor de relocare a conductei magistrale care intersectează traseul autostrăzii A7 Moldova. Compania Distrigaz Sud a anunțat că decizia privind sistarea furnizării de gaze naturale, în perioada 23 octombrie ora 6.00 – 24 octombrie ora 18.00 (sau 19.00, cum scrie pe unele afișe lipite la blocurile din Focșani), a fost luată la solicitarea transportatorului de gaze naturale Transgaz.

Vor fi afectați de această întrerupere, se arată într-un comunicat Distrigaz, circa 30.500 de abonați casnici și non-casnici din orașul Focșani și localitățile Cotești, Golești, Goleștii de Sus, Petrești, Vânători și Slobozia Ciorăști. Deși a fost făcută această comunicare din partea distribuitorului de gaze naturale, autoritățile județene încearcă să obțină o reducere a perioadei în care va fi sistată furnizare gazelor naturale.

Din cauza sistării furnizării gazelor naturale nu va funcționa nici centrala termică de la ENET Focșani, iar producătorul va fi în imposibilitatea de a furniza agentul termic către abonații sistemului centralizat de încălzire, după cum au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții societății.

Pe pagina de facebook Bazin de înot didactic – Consiliul Județean Vrancea a fost postat următorul mesaj: „Vă anunțăm că în zilele de 23 și 24 octombrie 2023 (luni și marți) temperatura din incinta Bazinului de înot didactic, inclusiv temperatura apei din bazine, va fi mai scăzută, acest fapt fiind cauzat de imposibilitatea încălzirii locației din cauza întreruperii planificate a alimentării cu gaze naturale, anunțată de Distrigaz Sud. Astfel, în intervalul 23.10.2023, ora 6.00 – 24.10.2023, ora 19.00, va fi sistată furnizarea gazelor naturale la Bazinul de Înot pentru efectuarea unor lucrări în rețeaua de transport Transgaz. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

„Pentru evitarea producerii de accidente, clienții sunt rugați să se asigure că aparatele de consum sunt închise, inclusiv aparatele automatizate și cele cu flacără de veghe. După reluarea alimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienții simt miros de gaze, sunt rugați să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice, dacă este posibil să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale și să apeleze urgent Centrul de apeluri și depanaj al Distrigaz Sud Rețele: 021 9281”, se arată în comunicatul Distrigaz Sud.

Conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în regiunea Moldovei, pentru zilele de 21 şi 22 octombrie gradul de împrăştiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat între 12-20 de grade, iar cel al minimelor între 4-10 grade. Ulterior, pentru săptămâna 23-29 octombrie sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14-16 grade şi ale minimelor de 6-8 grade. Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?