Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Călăul britanic membru al grupului terorist Stat Islamic a fost rănit într-un raid american


Cetățeanul britanic care a decapitat doi ostatici americani și doi britanici deținuți de grupul terorist Stat Islamic a fost rănit în Irak, într-un raid aerian al coaliției internaționale, afirmă surse citate de publicația The Independent. Potrivit surselor citate, călăul cu accent londonez a fost rănit într-un raid care a vizat o reuniune a liderilor grupului terorist Stat Islamic, în orașul Al Qaim, situat în Irak, în apropierea frontierei cu Siria.
Bombardamentele au fost efectuate sâmbăta trecută, de avioane militare americane și irakiene, soldându-se cu moartea a zece militanți sunniți și rănirea altor aproximativ 40. „Suntem la curent cu relatările despre rănirea acestui individ, «John Islamistul», și le verificăm”, a comunicat Ministerul britanic de Externe, citat de Mail on Sunday. Printre teroriștii răniți în atac s-ar număra și Abu Bakr Al-Baghdadi, liderul grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant).
Întrebat de jurnaliști, la Brisbane, cum comentează aceste informații, premierul David Cameron a declarat: „Vreau ca acest individ să fie adus în fața justiției pentru acțiunile oribile comise în Siria. Raidul aerian a fost un avertisment adresat potențialilor teroriști britanici care vor să se alăture grupului Stat Islamic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?