Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Lupta cu evaziunea. Fiscul vrâncean a recuperat în trimestrul III aproape DUBLUL sumei din primul trimestru

Inspectorii Fiscului vrâncean au adus peste 12,61 milioane lei la bugetul statului în urma controalelor realizate în trimestrul III din acest an, adică aproape dublu decât din primul trimestru din 2023. În această perioadă au fost efectuate 108 controale, fiind încasaţi în timpul controlului 7,94 milioane lei. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că, din cele 108 controale fiscale desfăşurate în 2023, 85 au fost acţiuni de inspecţie fiscală. De asemenea, în aceeași perioadă, au fost realizate 106 verificări documentare fiind stabilite obligaţii fiscale principale în valoare totală de 2,59 milioane lei. „În 3 cazuri s-a considerat că există pericolul sustragerii, risipirii patrimoniului, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea şi astfel au fost instituite măsuri asiguratorii in sumă de 1,65 milioane lei”, au arătat reprezentanții AJFP Vrancea.

Finanțiștii au precizat că principalele deficienţe constatate de inspectorii fiscali au fost evidenţierea eronată a impozitului pe profit scutit fără a deţine documente justificative legal întocmite în susţinerea acestei deduceri; înregistrarea de cheltuieli cu sponsorizarea peste limitele legale fapt ce a determinat diminuarea creanţei fiscale privind impozitul pe profit; calcularea eronată a reducerii impozitului pe profit; exercitarea necuvenită a dreptului de deducere TVA precum și realizarea de achiziţii efectuate de la anumite persoane fizice cu caracter de repetitivitate şi în cantităţi şi valori mari, care nu pot proveni din gospodăria proprie. „În această situaţie plătitorul de venituri avea obligaţia să reţină, să declare şi să vireze la bugetul de stat consolidat impozitul pe venit aferent, conform art. 115, alin. 1 si (1^1) din Legea 227/2015”, au precizat reprezentanții AJFP Vrancea.

A fost realizat programul de încasări pe ultimele trei luni

Fiscul vrâncean a depășit programul de încasări stabilit pentru al treilea trimestru din acest an. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a reușit încasări de 463,35 milioane lei. Cele mai mari încasări nete au fost la bugetul de stat, respectiv 201,16 milioane lei. Au mai fost realizate încasări de 180,59 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale, 76,51 milioane lei bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi 5,09 milioane lei la șomaj. Reprezentanții AJFP Vrancea au arătat că în trimestrul III au fost încasați în contul taxei pe valoarea adăugată 64,11 milioane lei, 60,71 milioane lei din impozitul pe venit, 22,59 milioane lei din impozitul pe profit, 1,49 milioane lei din accize și 52,26 milioane lei din alte venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?