Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Noi exproprieri pentru autostrada Buzău – Focșani

Guvernul a aprobat noi exproprieri pentru realizarea autostrăzii Buzău – Focșani. În ultima ședință de guvern a fost aprobată hotărârea referitoare la exproprierea a 884 de imobile cu o suprafață de 2,3 milioane metri pătrați aferentă gropilor de împrumut care trebuie realizate pe traseul autostrăzii. Valoarea totală a terenurilor expropriate a fost evaluată la 7,6 milioane lei. În Vrancea, este vorba despre terenuri situate în localitățile Sihlea, Gugești, Milcovul și Odobești. Doar în județul nostru sunt 194 de terenuri situate în extravilanul localităților care vor fi expropriate pentru a fi realizate gropile de împrumut suplimentare.

Documentația atașată proiectului de act normativ arată că este nevoie de această expropriere a terenurilor pentru este insuficient material de umplutură necesar pentru realizarea autostrăzii. „În ceea ce privește terenurile care au fost supuse procedurii de expropriere prin Hotărârea Guvernului nr. 1144/2022, necesare pentru asigurarea gropilor de împrumut, ca urmare a testelor și analizelor geotehnice efectuate de către antreprenor, s-a constat și stabilit faptul că, materialul de umplutură devine insuficient din punct de vedere cantitativ.

Pentru continuarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Autostrada Buzău – Focsani”, a fost emis Avizul C.T.E. nr. 5454/09.06.2023 prin care s-a aprobat Proiectul Tehnic – completare locații gropi de împrumut, ca urmare a faptului că materialul de umplutură devine insuficient din punct de vedere cantitativ, s-a stabilit corectarea suprafețelor deja expropriate”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern unde se menționează că „după finalizarea lucrărilor, terenurile expropriate pentru asigurarea gropilor de împrumut se transmit potrivit legii, la cerere, unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se situează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?