Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Ministrul Grindeanu: Tot acest trafic sporit cu Ucraina, mai ales aici, pe DN 2, a dus la degradarea drumurilor!

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat ieri, la Călimăneşti, că traficul sporit din şi spre Ucraina a dus la distrugerea drumurilor naţionale din zona Moldovei situație în care au fost necesare lucrări de refacere mai ample care au necesitat fonduri suplimentare. „Noi am solicitat la CNAIR sume de bani şi înaintăm aceste solicitări către Ministerul Finanţelor pentru lucrări de refacere pe drumurile naţionale. Tot acest trafic sporit cu Ucraina, mai ales aici, pe DN 2, a dus la lucrări suplimentare. Mare parte din cheltuielile de întreţinere în anul acesta, pe aceste drumuri naţionale, au venit în plus faţă de cele obişnuite. Traficul a dus la degradarea drumurilor”, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat că Guvernul României a înaintat deja o cerere către Comisia Europeană pentru a cere bani pentru refacerea acestor drumuri naţionale. „Au fost trimise documentele la Comisia Europeană, aşa cum am convenit şi cu doamna preşedinte Ursula von der Leyen, urmând să fie analizate şi, împreună cu domnii europarlamentari, să grăbim lucrurile”, a precizat premierul Marcel Ciolacu. Totodată, ministrul Transporturilor a afirmat că, după ce va fi finalizată autostrada Moldovei, acesta va constitui o legătură importantă cu Ucraina şi va ajuta la reconstrucţia acestei ţări. „Şi pe acest tronson Focşani – Bacău lucrările înaintează, şi înaintează în ritm susţinut. Am discutat cu constructorul şi stadiul pe care îl vedeţi de la Focşani până aici, la Călimăneşti, este până la Roman.

Urmează ca în aceste săptămâni de toamnă să se intre şi pe ultimul tronson, de la Roman la Paşcani. De asemenea, în această toamnă vom scoate la licitaţie şi parte din ultimul tronson, Paşcani – Suceava. Studiul de fezabilitate este aproape finalizat, asta înseamnă că în toamna acestui an vom putea lansa licitaţia şi ajungem cu autostrada până la Suceava, urmând ca în ianuarie, februarie, odată cu finalizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Suceava – Siret, să închidem toată această autostrada A7, care pleacă de la Ploieşti şi se termină la Siret, o legătură importantă cu Ucraina, care va ajuta la ceea ce sperăm să vină cât mai repede, şi anume acea perioadă de reconstrucţie a Ucrainei”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?