Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

O nouă grădiniţă va fi construită în Focşani


Focșănenii vor avea, în curând, o nouă grădiniță cu program prelungit, la care să-și poată duce copiii. În ședința Consiliului Local de ieri au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Grădiniță cu program prelungit cu 6 grupe str. Fraternității nr.11 Focșani, Vrancea”. „În Focșani, ca și în alte localități ale țării, educația primită de preșcolari, în momentul de față, se desfășoară în clădiri care au pro-bleme structurale și care nu corespund întru-totul normelor minime igienico-sa-nitare în vigoare, iar grupele de copii pre-școlari sunt supradimensionate”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotrărâre.
Viitoarea grădiniță cu program prelungit poate fi localizată lângă Căminul de Bătrâni, iar proiectul prevede construirea unui corp de clădire P+1 cu o suprafață construită de 525 metri pătrați. Valoarea totală a investiției se ridică la 715 mii lei. Pentru implementarea efectivă, administrația publică locală urmează să demareze procedura de licitație publică pentru încredințarea lucrărilor și apoi semnarea contractului pentru începerea lucrărilor.
Totodată, ieri au fost aprobați și indicatorii obiectivului de investiții „Reabilitare instalație termică Creșa nr.7 din str. Diviziei, Municipiul Focșani”. În acest caz, valoarea totală a investiției se ridică la 35.680 de lei și prevede cheltuieli cu montajul instalației de gaze, instalației termice și de proiectare. Pentru acestea este nevoie de debranșarea sistemului vechi de încălzire al ENET, înlocuirea caloriferelor existente, instalarea a două centrale termice cu boiler încorporat și racordarea la rețeaua de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?