Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Handbal, Liga Națională – Va fi meci greu pentru focșăneni la Buzău

 

  • HC Buzău 2012 – CSM Focșani 2007 duminică, 10 septembrie 2023, ora 18:30

Campionatul 2023-2024 al Ligii Naționale a ajuns la etapa a 3-a, în care CSM Focșani 2007 va juca în deplasare, cu HC Buzău 2012 în Sala Romeo Iamandi duminică, 10 septembrie, de la ora 18:30. Va fi o reeditare a finalei Memorialului Constantin Căpățînă din perioada de pregătire, când cele două formații au terminat la egalitate, golul egalării fiind marcat de Roman Makrishin cu câteva secunde înainte de final. Buzoienii conduseseră cu autoritate până în ultimele zece minute, dar focșănenii avuseseră un finiș impresionant cu care recuperaseră șapte goluri! HC Buzău, câștigătoarea acelui turneu, a continuat evoluțiile foarte bune și, chiar dacă a pierdut în prima etapă a campionatului acasă, cu CSM București, a reușit egalul la Baia Mare, într-un meci decis la ultima fază după o acțiune neregulamentară a Minaurului lăsată nesancționată de arbitri.

Altfel spus, HC Buzău pare mai solidă în acest sezon decât în cel anterior și va fi, cu siguranță, o nucă greu de spart în partida  de duminică în care va intra în joc și orgoliul gazdelor de echipă mereu învinsă în oficiale de CSM Focșani 2007. Handbaliștii pregătiți de Dalibor Cutura au început bine campionatul, cu victoria de la Timișoara. În etapa a doua, însă, în disputa cu impresionanta echipă a lui Dinamo București, s-au bătut în mod excepțional atât timp cât au avut resurse, în condițiile în care au avut în teren, aproape tot timpul, 7-le de bază iar Xavier Pasqual a avut la dispoziție 14 jucători de câmp, toți mari valori, pe care i-a rulat cu lejeritate. De la CSM 2007 au lipsit apărătorii clasici – Marius Ragea și Tiberiu Popovici, accidentați, cu care în teren gazdele ar fi putut termina mai aproape ca scor de adversari. Dacă au stat în refacere sâmbătă trecută, foare probabil vor fi în joc duminică și echipa Focșaniului va mai puternică în apărare. Întâlnirea va fi, cu siguranță, dificilă pentru focșăneni care se vor bate, ca de fiecare dată, pentru a pleca acasă cu trei puncte, ce le-ar fi foarte utile în perspectiva programului greu care îi așteaptă, cu deplasări la Turda și la Constanța, intercalate cu meciurile de acasă cu Sighișoara și Vaslui.

Partida de duminică, de la Buzău va fi arbitrată de Claudiu Ghesoiu, din Prahova și Ionuț Tita, din București, Observator, Adrian Dima, din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?