Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO! Tânărul de 18 ani prins la volan băut și fără permis, live pe rețelele de socializare în timp ce fugea de poliție

ATENȚIE! LIMBAJ NEADECVAT ÎN VIDEO!

La începutul acestei săptămâni, polițiștii vrânceni prezentau cazul unui conducător auto prins în trafic băut și fără permis. La câteva zile după urmărirea ca-n filme, apar noi detalii, povestite chiar de Andrei Marius, vicepreședintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Diamantul, filiala Vrancea, într-un text publicat pe site-ul sindicatului.

Vă reamintim că duminică noapte (n.r. 3 septembrie 2023), „polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești, aflându-se în comuna Broșteni, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul acesteia a refuzat să oprească, a acroșat autospeciala de poliție și a continuat deplasarea pe Drumul Național 2 M, către comuna Andreiașu de Jos‟.

Iată ce povestește vicepreședintele Sindicatului „Diamantul‟ Vrancea: „În cursul nopții 03/04.09.2023, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Diamantul, aflându-se în comuna Broșteni, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitarei marca Iveco, însă conducătorul acesteia a refuzat să oprească, a acroșat autospeciala de poliție și a continuat deplasarea pe DN 2M, către comuna Andreiașu de Jos.
Echipajul a pornit în urmărirea autovehiculului, sprijinit de alte 2 echipaje de poliție, una dintre autospeciale fiind avariată din nou, în mers, de autoutilitară, fiind executate şi 4 focuri de avertisment în plan vertical. Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiașu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forțată (Spike Strip System), moment în care, conducătorul auto, un tânăr de 18 ani, și pasagerul minor, în vârstă de 15 ani, au fugit în pădure, fiind imobilizați și încătușați de către polițiști.
Tânărul de 18 ani a fost condus la sediul poliţiei, unde s-a stabilit că nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost reţinut, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, distrugere, ultraj, conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind prezentat ulterior Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile‟.

Live din timpul urmăririi

Pe YouTube a fost încărcat și un filmuleț în care se poate vedea faptul că urmărirea a fost transmisă live pe o rețea de socializare. Pe filmare se aud sirenele de poliție, focurile de armă de avertizare, dar și conversația dintre cei doi tineri fugari. „Pentru a evalua personal şi dvs. starea de temere a conducătorului auto, ataşăm o înregistrare a unui live făcut chiar de pasager, în timpul urmăririi, în care, deşi pasagerul minor îl imploră să oprească, inculpatul afirmă despre poliţişti, printre injurii, că «altceva n-am ce să fac, tre să-i omor dacă vreau să nu mă prindă!»… «dacă s-au pus în faţa mea, intru în ei!», totodată acesta fiind conştient de gravitatea faptelor sale şi de urmările acestora. Video aici https://www.youtube.com/watch?v=dnsoxd5–xwNu putem decât să constatăm cu tristeţe că unii magistraţi deja au uitat de cazul «2 Mai», precum şi de potenţialul pericol al unor asemenea specimene fără permise de conducere şi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, pe drumurile publice, mai ales în spatele volanului…
Imaginaţi-vă ce tragedie se putea întâmpla dacă acestui inconştient îi ieşea în cale o bătrână sau un grup de tineri, mai ales că DN2M, pe ruta unde a avut loc urmărirea nu este prevăzut cu trotuare. Felicităm pe această cale toţi colegii noştri care au fost implicaţi în prinderea şi deferirea justiţiei a acestui individ !!! Vicepreşedinte, Andrei Marius‟.

La un moment dat, pe filmare se aude cum unul dintre tineri spune: „Mamă, te iubesc, bre. Ne vedem peste 6 ani când ies. Stai liniștită că nu mă sinucid‟. Live-ul se încheie brusc în momentul în care șoferul îi cere pasagerului să oprească transmisiunea.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a transmis marți, 5 septembrie a.c, faptul că „față de tânărul de 18 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile‟, așadar instanța nu a considerat că acesta trebuie arestat.

Atenție, video-ul conține limbaj neadecvat!
Sursa video/YouTube: Marius Andrei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?