Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Majoritatea polițiștilor din secţiile de Poliție Rurală şi posturile de Poliție din Vrancea se încălzesc iarna la „gura sobei”

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea cumpără 833 de metri steri de lemn de foc pentru sediile de poliție din județ, care se încălzesc cu acest tip de combustibil. Lemnele vor fi livrate la fiecare sediu în parte de societatea Romforest SRL care a câștigat licitația organizată pe SEAP, pentru suma de aproape 332 mii lei. „Achiziția constă în furnizarea unei cantități de 833,67 metri steri de lemne de foc, la sediile de poliție de pe raza Județului Vrancea pentru sezonul rece 2023-2024. Prețul trebuie să includă debitarea, tăierea la dimensiunile standard ale focarului unei sobe (30-33 cm lungime), transportul și manipularea materialului lemnos la sediile de poliție. Lemnul trebuie să fie de esență tare, respectiv fag, stejar, nuc, frasin, arțar, cireș, carpen, paltin, mesteacăn etc.“, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

Văzând această licitație organizată pe SEAP, am trimis Biroului de presă al IPJ Vrancea o cerere pe legea 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a afla concret care este situația actuală a sediilor și posturilor de poliție din județ. Iată ce am vrut să aflăm: „Câte secții/posturi de poliție sunt în total în județul Vrancea?; Care sunt localitățile în care sunt aceste secții/posturi de poliție?; Care și câte secții/posturi de poliție din Vrancea nu au apă caldă și canalizare? Câte au WC în curte?; În cazul căror secții/posturi de poliție din Vrancea încălzirea se face cu sobă pe lemne/peleți?‟.

Cu toate că nu am aflat exact în ce localități și câți polițiști se încălzesc în sezonul rece la „gura sobei‟, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea au formulat un răspuns prin care ne-au comunicat că „în cadrul I.P.J. Vrancea funcționează 9 Secţii de Poliție Rurală şi 68 Posturi de Poliție. Acestea își desfăşoară activitatea în 68 de clădiri, cu menţiunea că o parte dintre posturile de poliție funcţionează în cadrul aceloraşi clădiri cu secțiile, toate fiind asigurate cu toalete. Parte din aceste clădiri sunt în administrarea M.A.I.- I.P.J. Vrancea, iar celelalte clădiri sunt date în comodat către I.P.J. Vrancea de către U.A.T.-urile (unități administrativ teritoriale – n.r.), pe care, conform principiului teritorialității, aceste le deservesc‟.

De asemenea, am mai aflat că „toate secţiile și posturile de poliție își au sediul în localitățile în care acestea au competenţă teritorială, respectiv U.A.T.-urile judeţului Vrancea. Secţiile și posturile sunt racordate la utilităţile publice necesare, acolo unde U.A.T.-urile au prevăzute aceste utilități şi unde a existat posibilitatea racordării acestora‟.

Așa se face că, „din totalul imobilelor în care funcționează secţiile și posturile, majoritatea au realizată încălzirea cu combusibili solizi, respectiv lemn de foc, existând și imobile unde încălzirea se face pe gaze naturale, ca urmare a faptului că pe raza localităţilor unde funcţionează, există acest tip de reţele‟.

Vestea bună este că „au fost renovate 3 secții de poliție și 19 posturi, acestea aflându-se în proprietatea M.A.I.- I.P.J. Vrancea, conform bugetelor aprobate pe astfel de lucrări. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că I.P.J. Vrancea nu poate renova, moderniza sau investi în imobile care nu sunt în proprietatea M.A.I. și administrarea unităţii noastre‟, se mai arată în răspunsul formulat de IPJ Vrancea.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?