Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii de la Bordești și Popești în tabăra PNRAS la Vintileasca

Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești și Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia” Popești au participat timp de mai multe zile la o tabără în comuna Vintileasca. Conform datelor furnizate, managerii de proiecte a Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) de la Bordești – „Împreună reducem abandonul” și de la Popești – „Rădăcini Mari, abandon mic”, profesorii Daniela Burducea și Ionuț Bercaru au decis organizarea în comun a activității de organizare a unei tabere cu campare pentru elevii din grupul țintă din cele două școlii gimnaziale.

Activitatea a fost pregătită în detaliu de profesorii coordonatori, Aurel Șelaru și Mihai Bîndar de la Bordești, respectiv Apostu Nicușor și Vas Gicuța de la Popești. S-a achiziționat tot echipamentul necesar organizării unei tabere cu campare pentru 10 elevi și 2 profesori însoțitori din fiecare școală, s-a mers în recunoaștere și, cu sprijinul primarului comunei Vintileasca, Tudorel Vâlcociu, s-a identificat cel mai bun loc pentru organizarea taberei, s-au stabilit traseele montane care pot fi parcurse în siguranță de către elevi.

Beneficiind și de sprijinul acordat voluntar de către profesorul Ionuț Bercaru și ghidul montan Alexandru Andronic, cei 20 de elevi participanți au participat la un program de activități dens și divers, cu scopul principal de a spori interesul elevilor față de educație prin activități extracurriculare organizate în aer liber, de tip informal și experimental. În cele 3 zile ale taberei elevii au deprins tehnicile de utilizare ale echipamentelor, au gătit, au mâncat și au spălat vasele în comun. Au participat la drumeții în care au făcut cunoștință cu peisajele minunate din zona Vintileasca – Bisoca și au căpătat cunoștințe despre tehnici de bază și reguli ale călătoriilor montane, despre prevenirea accidentelor, despre supraviețuire în caz de accidente, despre arbori, ciuperci, fructe de pădure, plante medicinale.

În tabăra de bază s-a pescuit s-au organizat jocuri sportive și activități artistice în jurul focurilor de tabără. Toți elevii prezenți s-au implicat în activități cu entuziasm, după abilitățile și puterile fiecăruia. Mă bucur foarte mult că am putut participa la această activitate! Mi-a plăcut ideea de a dormi în cort alături de colege, de a colabora pentru activitățile zilnice iar peisajele sunt minunate la Vintileasca. Am avut ce vedea, am avut ce învăța și sper să mai pot participa la acest tip de activități!, a declarat Olteanu Ana-Maria, elevă în clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia”.

M-am simțit minunat alături de cadrele didactice! Atmosfera a fost una de nedescris, totul a fost minunat. Am făcut multe activități, ne-am plimbat, am jucat fotbal, am învățat să gătim și am preluat o experiență de neuitat! A fost o tabără pe cinste!, a spus Avădănei Alexandru, elev la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?