Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Școala de vară Pastia, un proiect de succes

În perioada 07 – 17 august, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” a organizat cea de-a doua ediție a Școlii de vară PASTIA destinată celor mici. Tinerele talente, cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, au avut prilejul de a-și aprofunda cunoștințele în domeniul muzicii într-un mod interactiv, socializând și distrându-se pe tot parcursul zilelor dedicate proiectului.

Școala de vara PASTIA este concepută pentru a introduce copiii în lumea artelor muzicale prin ateliere captivante, sesiuni dinamice și activități creative. Elevii au reușit să-și alimenteze nu doar pasiunea pentru muzică în general, ci au reușit să descopere și muzica corală, pe care au învățat să o perceapă și să o abordeze cu ușurință.

Celor mici le-au fost prezentate noțiuni noi, printre care se numără: notație muzicală, prezență scenică, expresivitate, limbaj nonverbal și multe altele. Teoria muzicală nu a fost însă singura pe care copiii au deprins-o în aceste zile. Fiecare ședință a venit cu o nouă lecție de comunicare, cooperare, exprimare a emoțiilor și dezvoltare a încrederii în sine.

Desigur că timpul petrecut împreună i-a apropiat pe elevi, aceștia reușind să lege prietenii și să descopere pasiuni și interese comune. Joculețele și activitățile interesante i-au motivat pe învățăcei să vină constant la atelierele atent pregătite. Cu zâmbetul pe buze și plini de energie, aceștia nu au ezitat din a ne spune ce părere au despre această experiență:

,,Nu am mai cântat în cor până acum, mi se pare ceva nou. Îmi place!”, ne-a transmis Alexandra, în vârstă de 12 ani. „Ne place să învățam muzică și ne place foarte mult de domnu’, e cel mai bun din lume!”, au declarat vesele Maia și Sofia. Aceleași impresii pozitive le-au împărtășit și părinții micuților, care au declarat cât de mult se bucură că aceștia au ocazia de a-și petrece într-un mod constructiv timpul, învățând lucruri noi și dezvoltându-și pasiunea pentru muzică.

Școala de vară PASTIA este un proiect inițiat de doamna Marilena Șerbănuț și domnul  Marius Ionuț Drilia, însă nu este singurul organizat la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”. Pe tot parcursului anului, numeroase proiecte și evenimente culturale au loc aici, pentru a încuraja tinerii să își facă vocea auzită și să-și cultive pasiunile.

Andra Voicu și Violeta Boboc, eleve ale Centrului Județean de Excelență Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?