Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Porți deschise la Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani

Coordonatorii Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani organizează în perioada 01-03 aprilie 2019, începând cu ora 09.00, ”Ziua Porţilor Deschise – Vino în lumea noastră”, o acţiune de conştientizare a problematicii copilului cu autism. Specialiştii care lucrează cu cei 42 de copii aflaţi în evidenţele structurii vor oferi informaţii legate de terapiile folosite, de modul în care micuţii pot fi integraţi în sistemul public de învăţământ şi de activităţile derulate până acum. Toţi părinții interesaţi de terapiile folosite în cadrul centrului, de modul în care se lucrează cu cei mici şi de acţiunile în care pot fi integraţi copiii cu autism sunt așteptați să participe la aceste activități.

„An de an, la data de 2 aprilie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Autismul este o tulburare complexă care afectează comunicarea, relațiile sociale și comportamentul, iar cele mai recente cercetări arată că autismul afectează aproximativ 1 din 100 copii. În Vrancea, funcționează singurul centru specializat care oferă servicii gratuite, de specialitate, copiilor cu tulburare de spectru autist – Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități, structură aflată în subordinea D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52.

În perioada 01-03 aprilie 2019, începând cu ora 09.00, coordonatorii Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani organizează un eveniment dedicat întregii comunităţi a județului Vrancea. Este vorba despre ”Ziua Porţilor Deschise – Vino în lumea noastră”, o acţiune de conştientizare a problematicii copilului cu autism.

În toate cele trei zile ale proiectului va fi realizat turul ghidat al Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani, în intervalul orar 09.00-12.00, urmând ca de la ora 13.00 să se desfășare o serie de workshopuri gratuite, care se adresează tuturor părinților interesați, după cum urmează:

– luni 01 aprilie 2019, Workshop ”Competențe și stiluri parentale”;

– marți 02 aprilie 2019, Workshop ”Metoda TEACCH – Metodă de predare structurată pentru copii cu Tulburare de Spectru Autist”;

– miercuri 03 aprilie 2019, Workshop ”Inteligența emoțională în relația părinte-copil”.

Înscrierea la workshopuri este gratuită, în limita locurilor disponibile și se realizează prin apel telefonic la numărul 0237.626.766.

Un moment deosebit al întregului program va avea loc în data de 02.04.2019, la orele 19.00, când Trupa de Teatru PROTHA va interpreta spectacolul intitulat „ O întâlnire ciudată cu un câine la miezul nopții”, după Mark Haddon, la Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia”, Focșani.

Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani este locul în care copiii care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist încearcă să reclădească, din piese mici, cu pași timizi, un univers comun, din care cu toții facem parte”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?