Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Controale la Bâlciul din Adjud, dar și pe raza Secției 5 Poliție Rurală Cotești

Acțiune pentru siguranța cetățenilor

La data de 07 august, în intervalul orar 13:30-15:30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au acționat în comunele Slobozia Ciorăști, Cârligele, Cotești, Popești, Poiana Cristei și Urechești, în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică, a prevenirii şi combaterii eficiente a faptelor antisociale, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. În urma a 35 de controale efectuate, au fost legitimate 68 de persoane, fiind verificate peste 40 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 2900 de lei. Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, fiind reținut un permis de conducere.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au desfășurat activități de prevenire a faptelor de violență domestică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, punând accent pe modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Exemplu: În jurul orei 14:30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au depistat un bărbat, de 46 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autovehicul în comuna Popești, deși avea acest drept suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Acțiuni de asigurare și menținere a ordinii publice

Pe parcursul săptămânii precedente, polițiștii vrânceni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică. În perioada 01 – 06 august, cu ocazia târgului anual, polițiștii din Adjud alături de cei ai Secției 4 Poliție Rurală Adjud, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Rutier Vrancea au acționat în piața agroalimentară și în localurile publice din zonă, precum și pe arterele rutiere intens circulate pentru prevenirea faptelor săvârșite cu violență, faptelor contra patrimoniului și a evenimentelor rutiere, precum și pentru combaterea tuturor formelor de comerț ilegal.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților DSP Vrancea, DSVSA Vrancea și ITM Vrancea. Astfel, în timpul controalelor efectuate au fost legitimate 300 de persoane, fiind verificate în trafic 130 de vehicule și autovehicule. 22 de conducători auto au fost testați alcoolscop, fiind aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 64.000 lei. În cadrul celor 14 filtre rutiere instituite, 20 de permise de conducere au fost reținute iar un certificat de înmatriculare a fost retras. Totodată, peste 76 mc de material lemnos au fost confiscați.

BULETIN DE PRESĂ IPJ Vrancea, 8 august 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?