Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Lucrări suplimentare la proiectul de reabilitare energetică a corpului C10 al CSEI „Elena Doamna“ din Focșani

Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație un contract de lucrări adiționale de adaptare a documentației tehnice la situația din teren, aferente obiectivului de investiție „Reabilitare energetică și lucrări conexe la corpul C10, al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna, din str. Cuza Vodă, nr. 56“. Valoarea lucrărilor suplimentare este estimată la 1,3 milioane de lei.

„Pentru a moderniza și a reabilita întreaga clădire, inclusiv refacerea finisajelor interioare (pereți, tavane, pardoseli, înlocuire uși deteriorate, obiecte sanitare, etc.), precum și pentru a îndeplini cerințele privind siguranța la incendiu sunt necesare lucrări suplimentare care nu au putut fi prevăzute în proiectul inițial de reabilitare energetică. Astfel, s-au dispus măsurile pentru corectarea aspectelor identificate după cum urmează: Lucrări de reparații parter: înlocuire pardoseli exisente cu pardoseli din gresie și parchet laminat, reparații intalații electrice, înlocuire obiecte sanitare, montare tavan fals casetat, reparații tencuielii- zugrăveli. Reabilitare termică: lucrări de hidroizolație, închidere fronton pod, consolidare șarpantă și ignifugare, – reparații și revizuire uși din pvc, – montare chepeng acces pe acoperiș. La etaje vor fi executate suplimentar următoarele reparații: reparații intalații electrice; reparații și revizuire uși din pvc; reparații tencuieli, etc”.

Consiliul Județean are în derulare proiectul de investiție „Reabilitare energetică și lucrări conexe la corpul C10, al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna, din str. Cuza Vodă, nr. 56“. Valoarea totală a contractului este de 2.835.770 lei, cu TVA inclus. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. „Obiectivul general al acestui proiect este reabilitarea energetică și realizarea unor lucrări conexe la clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”, prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței persoanelor și personalului care beneficiază de aceste servicii”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea. Beneficiarii direcți ai investiției sunt peste 100 de persoane care accesează zilnic infrastructura reabilitată și peste 85 de angajați ai acestei instituții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?