Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Tone de deșeuri reciclabile, colectate de elevi și părinți din Nereju

Comunităţi de pe valea Zăbalei au spus da reciclării la iniţiativa cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Dimitrie Gusti” Nereju

De mai bine de 3 ani, la Nereju se depun eforturi pentru gestionarea deșeurilor. Spre bucuria celor implicaţi în aceste acţiuni de reciclare, mai multe maşini încărcate cu P.E.T.-uri, hârtie, sticlă, doze de aluminiu etc. iau drumul reciclării. Nici acest început de toamnă nu face excepţie de la tradiţia împământenită an după an. Astfel, un transport de aproximativ 2,5 tone, compus din tot ceea ce nu mai este de folos omului, dar care poate fi reciclat, a plecat de la Nereju spre Gologanu, la o unitate de reciclat, lăsând în urma sa o comunitate mai puţin poluată.  

Echipa de voluntari care participă la acţiunile de colectare a deşeurilor creşte de la an la an şi cuprinde oameni de toate vârstele. Tot mai multe persoane conştientizează că impactul poluării poate fi unul devastator, de aceea se implică activ în campaniile de reciclare. „În fiecare an, tragem semnale de alarmă privind cantitățile de deșeuri existente în jurul nostru și încercăm să convingem toţi oamenii să acționeze pentru a stopa acest fenomen. Considerăm foarte importantă educația tinerilor, dar şi a adulţilor, iar campaniile noastre au parte de susținere mediatică pentru a ajunge la publicul principal. Pe această cale, mulţumim şi celor care au făcut publice campaniile noastre de reciclare de-a lungul anilor”, a declarat prof. Mirela Măciucă. „Milităm pentru mai puțin plastic și mai puține gunoaie aruncate în jurul nostru, unde descompunerea lor devine toxică. Propunem ca, în fiecare zi, să derulăm acţiuni de protejare a mediului în care trăim, pentru că doar aşa putem fi optimişti în privinţa viitorului nostru”, este de părere Violeta Enache, elevă a Şcolii Gimnaziale ,,Dimitrie Gusti” Nereju.

Deşi, uneori, pare dificil, nu renunţăm la obiceiul pe care ni l-am făcut, acela de a recicla ceea ce nu ne mai este de folos în gospodărie. Copiii noştri merită şi ei să vieţuiască într-un mediu mai curat”, a afirmat Ionelia Coforea, părinte foarte activ în acţiunile de colectare a deşeurilor. „Colectarea selectivă este cea mai bună soluție pentru problema poluării. Oamenii trebuie să fie conștienți că este de datoria lor să se preocupe de soarta deșeurilor pe care le produc“, este de părere eleva Cătălina Ene. „Vreau să ajut Planeta Pământ să nu moară şi abia aştept să mai particip la acţiuni de ecologizare”, a afirmat Octavian Măciucă, un elev cu vârsta de 8 ani. „Am dedicat multe proiecte subiectului reciclării, deoarece unul dintre obiectivele cheie ale educaţiei în zilele noastre este utilizarea rațională a resurselor. Ca locuitori ai aceste planete, ne considerăm responsabili pentru deșeurile pe care le producem. Multe dintre acestea ar putea fi reciclate pentru a reduce consumul de materii prime”, a declarat doamna director, prof. Simona Păucă.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?