Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

UPDATE! Cadavrul unei fete, cu „urme de violență”, găsit într-un parc din Mangalia

Cadavrul unei fete a fost descoperit, duminică-dimineaţă, într-un parc de pe raza municipiului Mangalia, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, Olimpia Ceară.

Potrivit sursei citate, cadavrul, a cărui identitate nu a fost încă stabilită, prezenta urme de violenţă. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un parc din municipiul Mangalia, se află cadavrul unei persoane de sex femeiesc. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Cadavrul prezenta urme de violenţă, echipajul medical declarând, ulterior, decesul”, a precizat oficialul IPJ Constanţa, conform AGERPRES.

Surse apropiate anchetei au susţinut inițial că ar fi vorba de o minoră în vârstă de aproximativ 12 ani. Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conform dobrogea.tv, fata ar fi fost găsită de un bărbat care se ducea la pescuit la ora 5 dimineaţa. Acesta este în stare de şoc şi spune că fata avea faţa distrusă de lovituri. Alţi martori susţin că fata ar fi fost agresată sexual şi apoi omorâtă.

Din păcate, oamenii legii au stabilit că fata era moartă de ore bune şi cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru ea. Singurele detalii sunt că aceasta avea părut închis la culoare şi ondulat. Bărbatul care a găsit-o mai susţine că nu avea nimic pe ea decât un tricou, fapt ce ar putea confirma un abuz sexual. Aceste informaţii încă nu au fost confirmate oficial de oamenii legii. Pentru căutarea indiciilor, oamenii legii folosesc şi un câine de urmă. Au fost luate la rând fiecare coş de gunoi, iar oamenii legii au bătut din uşă în uşă pentru a afla dacă cineva a auzit ceva. Oamenii au declarat că în parcul din apropiere se adună de obicei tineri care stau câteodată şi până în zori, dar nu au auzit vreun scandal.

Pe reţelele de socializare, oamenii sunt revoltaţi, mai arată dobrogea.tv. Se întreabă de ce poliţiştii locali nu erau pe stradă la acea oră sau de ce parcul nu avea paznici. Potrivit unor martori, primele informaţii din ancheta oamenilor legii indică faptul că fata ar fi fost ucisă în alt loc, după care a fost adusă în parc şi lăsată sub o bancă. Poliţiştii nu au găsit urme de sânge, fapt ce poate confirma ipoteza potrivit căreia minora a fost ucisă în altă parte, după care ar fi fost abandonată în parc.

UPDATE! Fata găsită moartă, duminică dimineaţă, într-un parc din municipiul Mangalia a fost identificată, fiind vorba de o tânără de 18 de ani din judeţul Vaslui, fiind reţinută de către poliţişti ca principal suspect o altă tânără de aceeaşi vârstă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, Olimpia Ceară.

Potrivit sursei citate, victima are 18 ani şi este din judeţul Vaslui. Aceasta ar fi fost ucisă.
„În cauză au fost efectuate cercetări şi investigaţii de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi Poliţiei municipiului Mangalia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În urma acestora, a fost stabilită identitatea persoanei vătămate, ca fiind o femeie, de 18 ani, din judeţul Vaslui”, a precizat oficialul IPJ Constanţa.

De asemenea, poliţiştii din Constanţa au reţinut o altă tânără, de 18 de ani, care este considerat principalul suspect al crimei. Faţă de aceasta din urmă se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, ancheta derulându-se sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a mai menţionat sursa citată.

O adolescentă de 16 ani a murit la Piatra Neamț; ea ar fi fost drogată de un bărbat

Tot săptămâna aceasta, o minoră în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, venită la Piatra-Neamţ la un concurs, a decedat după ce a consumat droguri la domiciliul unui bărbat.

„La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanţă activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care deţineau asupra lor diferite cantităţi de droguri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi comercializat şi drogul de tip cristal, consumat de către minora de 16 ani şi considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la faţa locului şi a percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere şi mai multe obiecte purtând urme de substanţă 3-CMC.

În urma anchetei, procurorii vor stabili dacă tânăra a consumat drogurile din proprie voinţă sau le-a ingerat împotriva voinţei sale.

Surse din cadrul anchetei au precizat că minora l-ar fi cunoscut pe bărbat pe internet.

Minora a venit la Piatra-Neamţ pentru a participa la un concurs iar individul a aşteptat-o în Gara CFR de unde a condus-o cu maşina, la el acasă, în localitatea Dumbrava Roşie.

După câteva ore, minora a decedat din cauza drogurilor şi primele informaţii sunt că acestea i-au fost administrate, fără să ştie, într-o băutură, pentru că bărbatul intenţiona să întreţină relaţii sexuale cu aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?