Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

FOTO! Încă un azil fantomă descoperit pe raza județului Vrancea

Încă un azil fantomă a fost descoperit azi pe raza județului Vrancea. Acesta funcționează ilegal pe raza localității Gugești și, din câte se pare, ar fi administrat tot de Crucea Roșie Vrancea.
Prefectul județului Vrancea a ajuns la acest așa-zis centru social în care au fost găsite 12 persoane care ar fi îngrijite de voluntari ai Crucii Roșii.
„Încă un azil fantomă a fost descoperit pe raza județului Vrancea. Acesta funcționează ilegal pe raza comunei Gugești iar în interior au fost găsite 12 persoane. De reținut că acestor persoane le este asigurată asistența cu ajutorul unor voluntari ai Crucii Roșii. Și asta în condițiile în care se primesc mulți bani pentru a asigura cazarea și asistența acestor persoane“, a afirmat prefectul Nicușor Halici. Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că acest control este abia la început și este posibil ca „surprizele să fie și mai mari“.

De reținut că acest centru fantomă a fost descoperit la doar o zi distanță de cel de la Vârteșcoiu, unde 43 de persoane erau ținute în condiții „terifiante“ după cum s-a exprimat prefectul Nicușor Halici.
„Ceea ce am văzut aici este terifiant! Nu mă gândeam că Vrancea va face parte din rândul județelor în care se întâmplă astfel de grozavii. Sunt bunici, părinţi care trăiesc câte cinci – şase în camere de câțiva metri. Sunt 43 de persoane care trăiesc, în condiții inumane, în două case care nu sunt autorizate cu absolut niciun aviz! Asta în condițiile în care se știa de aceste controale. Nu vreau să îmi închipui ce a fost până duminică aici”, a spus prefectul Nicuşor Halici.
Potrivit prefectului, din discuţiile pe care le-a avut cu rezidenţii centrului social, aceştia plăteau 3.000 de lei pe lună pentru servicii de cazare şi masă.
„Suma este imensă raportat la condițiile pe care le-am găsit în așa-zisul centru. Dacă la acest centru suma plătită de un rezident este de 3 mii lei, la Centrul de la Panciu, unde condițiile sunt de lux, aș putea spune, suma plătită este de 1800 lei, sau 2300 lei în cazul celor complet imobilizați la pat“, a susținut prefectul județului Vrancea. Nicușor Halici a afirmat că toți bătrânii au fost relocați, 4 în centrul de la Panciu, iar ceilalți au fost duși la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, unde sunt evaluaţi din punct de vedere medicale şi, ulterior, relocaţi în centre acreditate. “Având în vedere condiţiile şi gradul de inumanitate în care au trăit până acum, aceste persoane necesită o evaluare din toate punctele de vedere, şi fizic, şi psihică“, a mai spus prefectul Nicuşor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?