Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Odobești. Fonduri europene atrase de Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară prin proiecte Erasmus+ în anul școlar 2023-2024

Derulând proiecte Erasmus încă din 2014, Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești a înțeles beneficiile formării profesionale la nivel european și, astfel, a urmat procedura și a obținut acreditarea în domeniul Formării profesionale VET pentru perioada 2023-2027. Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, având anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii – KA121-VET – Acreditare Erasmus în domeniul formare profesională VET, proiecte de mobilitate.

Pentru anul școlar 2023-2024, Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești a primit un buget de 65,098.00 €. Astfel, în anul școlar următor, 28 elevi de la învățământul de zi, liceu și învățământ profesional, calificarea tehnician horticultor, vor derula stagiile de pregătire practică de 2-3 săptămâni, în două fluxuri, în organizații partenere de profil din Portugalia și Cipru.

Proiectul vizează îmbunătățirea competențelor elevilor, ale cadrelor didactice de specialitate, dar și calitatea formării profesionale la nivelul școlii, de aceea ne propunem: dobândirea de către elevi a competențelor cheie cuprinse în stagiile de pregătire practică, prin activități de învățare la locul de muncă în UE, în scopul creșterii șanselor de reușită ale acestora și a facilitării tranziției pe piața muncii și, de asemenea, integrarea competențelor obținute de 2 profesori de specialitate în activitatea curentă de monitorizare/evaluare a practicii, prin implementarea de metode/strategii preluate și dezvoltarea unor instrumente curriculare.

Pentru cei 2 profesori VET, activitățile de formare vor cuprinde prezentări, mese rotunde, analiza activităților de învățare a elevilor, ateliere de lucru, job-shadowing, tutorat/management, vizite la unități școlare de profil. Aceste activități vor avea impact asupra îmbunătățirii modului de organizare, desfășurare și evaluare a stagiilor de pregătire practică și vor contribui la deprinderea de bune practici și îmbunătățirea actului educațional.

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?