Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Șefi de promoție în Vrancea! Denisa-Elena Nițu, de la Liceul „Eremia Grigorescu‟ Mărășești: „Sportul mi-a deschis calea spre socializare”

Șefa promoției 2023 de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu‟ Mărășești este Denisa-Elena Nițu care, pe parcursul celor patru ani de liceu, a obținut media generală 9,28. Tânăra spune că se aștepta să fie numită șefă de promoție pentru că „în toți acești ani am avut cea mai mare medie din liceu‟. Plăcându-i foarte mult să se implice în diverse activități, Denisei nu i-a fost greu să fie o elevă conștiincioasă. Atât cât timpul i-a permis, tânăra s-a implicat în activități de voluntariat și a participat la diverse concursuri sportive. „Inițial, la finalul clasei a VIII-a, am vrut să merg la Liceul Sportiv din Focșani, dar nu s-a putut, pentru că ai mei nu-și permiteau să mă întrețină. Fiind din Mărășești, am ales să rămân la liceu aici‟, spune Denisa.

În clasa a V-a, tânăra a descoperit că-i place sportul, motiv pentru care, încă de atunci și până în prezent, a participat la tot felul de competiții de profil. „Am mers la competiții de baschet, atletism, am fost chiar și la pentatlon timp de trei ani la rând. Anul acesta, prin februarie, a fost pentatlonul și am reușit să iau locul al II-lea, dar n-am putut să ajung la faza națională pentru că eram cu Bacalaureatul.Sportul mi-a deschis calea spre socializare. Am cunoscut  foarte multe persoane noi, iar faptul că am participat la concursuri și competiții sportive m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt ca persoană‟, adaugă Denisa.

Mult stres la Bacalaureat

Clasa a XII-a a fost pentru Denisa o perioadă destul de grea și stresantă din cauză că a trebuit să se dedice total examenului de Bacalaureat. Cu toate că „examenele au fost ușoare‟, tânăra este conștientă că a făcut unele „greșeli minore pentru care-mi pare rău‟. La ce facultate își dorește să se înscrie? „Vreau să dau la Electronică, la Iași. Am ales Electronica pentru că mi se pare un domeniu foarte interesant și aș fi deschisă să învăț. Iar Iașiul mi se pare un oraș frumos‟, spune ea.

În vara aceasta, Denisa și-a propus să se angajeze ca să-și strângă „câțiva bănuți pentru facultate‟. Este vorba de un job sezonier, pentru că nu ia în calcul să muncească definitiv în Vrancea. „Aș vrea să lucrez în străinătate, pe domeniul pe care o să termin facultate, pentru că aici nu cred că o să găsesc ceva. Mă gândesc la Anglia. Acolo aș vrea să-mi întemeiez o familie. În Vrancea m-aș întoarce doar în vizită, la părinții mei, nu să locuiesc sau să muncesc‟, spune hotărâtă.

Mulțumindu-le profesorilor pentru că „au fost foarte buni cu noi și ne-au înțeles din toate punctele de vedere‟, și dorindu-le colegilor „mult noroc în viață‟, Denisa-Elena Nițu începe o nouă etapă din viața ei.

Noi o felicităm pe Denisa pentru rezultatele obținute în liceu și-i dorim un viitor pe măsura așteptărilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?