Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Șefi de promoție în Vrancea! Raluca Nistoroiu, de la Colegiul Cotea Focșani, despre pasiunea pentru desen și importanța profesorilor

Povestea pe care o vom afla astăzi este a Ralucăi Alexandra Nistoroiu, șefa promoției 2023 de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea‟ Focșani, profil Turism și Alimentație. Adolescenta a încheiat cei patru ani de liceu cu media generală 9,66. Originară din Focșani, Raluca Nistoroiu spune că a avut parte de o „copilărie gălăgioasă‟, provenind dintr-o familie cu trei copii. Pentru că este sora mai mare, în unele momente, a fost nevoită să aibă grijă de cei doi frați mai mici, însă consideră că acest lucru a ajutat-o să se maturizeze.

Dacă în școala gimnazială a fost „printre ultimii din clasă‟, pentru că Matematica îi cam dădea bătăi de cap, la liceu, ușor, ușor, lucrurile s-au schimbat în bine. „Consider că profesorii sunt foarte importanți. Dacă în clasele V-VIII aveam 5/6 la Matematică, la liceu, datorită profesorilor, am reușit să iau note mari și să înțeleg mult mai bine materia. Acest lucru mi-a dat o încredere foarte mare că pot să rezolv orice, la orice materie‟, spune Raluca.

Pandemia, inamic al liceanului?

Semestrul al II-lea din clasa a IX-a a venit la pachet cu o surpriză neplăcută pentru Raluca Nistoroiu: pandemia de COVID-19. Până în clasa a X-a inclusiv, adolescenta a învățat online sau în sistem hibrid, experiență nu tocmai plăcută. „A fost o perioadă stresantă. Trebuia să stăm tot timpul cu nasul în telefon, cocoșați efectiv… Ba nu merge microfonul, ba nu voia nimeni să răspundă… Fraților mai mici trebuia să le spun să facă liniște, să se ducă în altă cameră… Atunci, pe moment, am cam pierdut din materie, mai ales la Matematică, dar am recuperat ulterior‟, povestește tânăra.

Liceul însă i-a lăsat un ușor gust amar și din cauza, „colegilor mei care au fost foarte răutăcioși, deși mi-am văzut de treaba mea…‟. Cu ocazia aceasta am întrebat-o dacă și-ar fi dori să aibă o superputere, și care anume. Iar ea a răspuns:  „mi-ar fi plăcut săascult gândurile oamenilor‟. Cu timpul, tânăra a învățat să nu mai dea importanță „micilor răutăți‟, iar în clasa a XII-a a avut parte de o surpriză plăcută. „Am participat la Erasmus, în Berlin – Germania. Am crezut că este ireal. Nu m-am așteptat. Mi-am dorit dintotdeauna să particip, chiar dacă nu aveam mare încredere în mine și-n engleza mea. M-am bucurat foarte mult, aproape că-mi dădeau lacrimile de fericire când am aflat că voi merge. Am fost 10 zile, în decembrie, anul trecut‟, spune, cu zâmbetul pe buze, tânăra.

Experiența Erasmus a ajutat-o pe Raluca să se dezvolte. „Mi-a dat încredere să pot să vorbesc în engleză fără problemă, pentru că nimeni nu mă judeca acolo, nimeni nu se uita urât și nimeni nu-și dădea coate. Am fost mult mai uniți decât la mine în clasă. M-am maturizat cumva și am învățat să citesc persoanele de lângă mine și să pot lua cele mai bune decizii pentru mine‟.

Planuri de viitor

          Raluca își dorește să aplice la două facultăți din Brașov, dorindu-și să aprofundeze marketing-ul sau design-ul de produs. Nu vrea să se întoarcă și să lucreze în Focșani și crede că, în viitor, se va stabili într-un oraș „cât mai departe de aici, sau în altă țară‟. După „febra Bacalaureatului‟, tânăra vrea să se mute la Brașov și să se angajeze. „Nu am lucrat niciodată nicăieri dar, dacă este nevoie, mă angajez. Ce i-aș cere patronului? Respect, înțelegere, ascultare și comunicare. Ar fi de preferat dacă aș lucra de acasă, dar nu am probleme nici dacă merg la birou. Salariul se poate discuta… depinde de unele lucruri. Acum, la început, cred că 2.000 de lei ar fi suficient, și dacă încep să mă implic în diverse activități, cred că într-un an ar trebui să crească cu 50-60%‟.

În timpul liber, Ralucăi îi place să deseneze, pasiune pe care a descoperit-o cu mult timp în urmă și pe care a dezvoltat-o singură. Talentul tinerei nu a rămas însă nedescoperit. „În perioada 1-30 iunie a.c., la Muzeul Trepte de Istorie din Focșani, sunt expuse câteva dintre desenele mele. Este prima expoziție la care particip. O prietenă, voluntară la Ateneu, m-a propus organizatoarei expoziției. Am aflat ulterior că fusesem propusă și de o altă prietenă în timpul primei expoziții, când a avut ea desene expuse acolo‟, spune Raluca.

În afară de desen, pe tânără o mai relaxează și plimbările, îi place să asculte muzică și iubește marea. Noi îi dorim Ralucăi Nistoroiu succes la examene, rezultate pe măsura așteptărilor și un viitor încununat cu reușite personale și profesionale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?