Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO și FOTO! Sute de elevi vrânceni au participat la târgul educațional organizat la Focșani de Universitatea „Dunărea de Jos‟ din Galați

Astăzi, la Cinematograful „Balada‟ din Focşani, sute de elevi vrânceni au participat la târgul educațional al Universităţii „Dunărea de Jos“ (UDJ) din Galaţi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Vrancea. După doi ani în care pandemia de COVID-19 ne-a ținut „la distanță‟, organizatorii târgului educațional „Student#UDJG” au revenit la Focșani pentru a le face cunoștință elevilor vrânceni cu profesorii și studenții universității. În cadrul târgului, elevii vor  „vedea experimente inedite, vor afla care sunt programele de studiu și specializările scoase la concurs la admiterea din acest an, dotările din «Campusul Al. I. Cuza», oportunitățile în carieră și posibilitățile de angajare pe care le oferă parcurgerea unui program educațional în cadrul UDJG‟, așa cum se arată în comunicatul postat pe site-ul universității.

Inițiatorul acestei campanii de promovare, prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, prorectorul UDJG, a precizat că a revenit la Focșani cu drag și s-a bucurat să vadă un număr foarte mare de elevi vrânceni interesați de oferta educațională a universității gălățene: „Suntem cea mai puternică și cea mai cunoscută universitate din regiunea de sud-est a României, cea mai mare și cea mai importantă ca învățământ și cercetare. Am revenit la Focșani cu oferta celor 14 facultăți din cadrul UDJG. Avem diferite categorii de programe educaționale, începând cu licența și terminând cu doctoratul. În Galați, viitorii studenți își pot petrece foarte frumos timpul liber, avem săli de spectacole, teatre, săli de sport, echipă de hochei și multe alte atracții care le vor face viața studențească foarte frumoasă. Studenții trebuie să învețe, să-și pregătească o carieră, dar, în egală măsură, trebuie să se și distreze, pentru că studenția este o perioadă foarte frumoasă. Vă așteptăm cu drag la noi!‟.

La eveniment a fost prezent și prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul UDJG care i-a mulțumit primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, pentru invitație și pentru „sprijinul constant pe care-l avem din partea Primăriei Muncipiului Focșani. De asemenea, avem o legătură foarte bună și cu Consiliul Județean Vrancea, alături de care am realizat multe activități. Astăzi am venit să ne prezentăm oferta educațională și sperăm că o să vă placă ceea ce o să vedeți aici, și o să alegeți UDJG ca loc în care să vă petreceți câțiva ani din viață, astfel încât să vă pregătiți pentru o profesie.

Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați este cea mai importantă din regiune. Avem 12.000 de studenți clasici și încă 10.000 de studenți înscriși în diferite forme de perfecționare profesională. Avem 14 facultăți și peste 80 de specializări. Avem atât programe de licență, cât și de master și de doctorat. Vă invităm cu mare drag la UDJG. Există locuri de cazare suficiente, mai mult decât atât, avem un cămin în construcție, care va fi finalizat în luna octombrie a acestui an. Vorbim de un un cămin foarte modern, cu nivel de cazare de hotel. În Galați există posibilitatea petrecerii timpului liber într-un mod foarte plăcut. Vă așteptăm la noi!‟.

Primarul Cristi Valentin Misăilă le-a vorbit elevilor prezenți la târgul educațional despre importanța alegerii unui centru universitar cu renume, în cadrul căruia să-și perfecționeze competențele, iar mai apoi să revină la Focșani pentru a ajuta la dezvoltarea orașului. „Ne dorim foarte mult să vă oferim cele mai bune condiții. Iată, astăzi, îi avem alături de noi pe reprezentanții Universității «Dunărea de Jos» din Galați, o universitate alături de care am desfășurat foarte multe acțiuni. Vă recomand cu căldură să studiați cu atenție ofertele educaționale ale dumnealor. Avem foarte mulți elevi din Focșani care, de-a lungul timpului, au absolvit facultăți din cadrul UDJG  cu rezultate deosebite. Reprezentanții universității  oferă insclusiv posibilități de cazare ceea ce este foarte important pentru dumneavoastră. Este o universitate de prestigiu din țara noastră. Ne mândrim că suntem astăzi aici, alături de dumnealor și le mulțumim pe acestă cale. Indiferent de facultea pe care o veți urma, nu uitați că aici, la Focșani, este acasă. Vă așteptăm să vă întoarceți acasă cu bagajele de cunoștințe acumulate în urma cursurilor studiate în cadrul acestor facultăți pentru ca împreună să formăm o mare familie‟, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

La târgul educațional „Student#UDJG” a fost prezent și deputatul PSD de Vrancea Laurențiu Marin care a spus că se bucură de faptul că „prin astfel de evenimente, elevii noștri se pot familiariza cu ofertele universitare, pot interacționa cu studenți sau profesori universitari și pot decide din timp ce traseu profesional pot urma după absolvirea liceului. Le doresc un sfârșit de an școlar cu rezultate dintre cele mai bune și succes în alegerile pe care le vor lua”.

„Observăm un interes din ce în ce mai crescut din partea elevilor‟

La târgul educațional „Student#UDJG” organizat la Focșani și-au anunțat participarea elevi de la Liceul de Artă din Focșani, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu‟, Colegiul Pedagogic „Spiru Haret‟, Colegiul „Ion Mincu‟, Colegiul „Edmond Nicolau‟, Liceul „G.G. Longinescu‟, Colegiul „Valeriu D. Cotea‟, dar și de la Liceul „Grigore Gheba‟ Dumitrești, Liceul „Simion Mehedinți‟ Vidra și Liceul de Agricultură și Industrie Odobești. „Din statistica pe care o avem de la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea avem 850 de participanți. Între timp, am aflat că mai sunt și alte licee care vor să vină, inclusiv unități de învățământ particulare, lucru care ne bucură foarte mult. La evenimentul anterior, au participat circa 1.000 de elevi, astfel că suntem pregătiți să primim cel puțin 1.000 de participanți și în acest an‟, a spus prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu.

Facultățile care-i așteaptă pe viitorii studenți să le descopere sunt: Inginerie; Arhitectură Navală; Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică; Inginerie și Agronomie din Brăila; Știința și Ingineria Alimentelor; Medicină și Farmacie; Științe și Mediu; Litere; Istorie, Filosofie și Teologie; Arte; Economie și Administrarea Afacerilor; Științe Juridice, Sociale și Politice; Educație Fizică și Sport,Transfrontalieră.

Am stat de vorbă cu Daniela Bogdan, lector la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism care ne-a spus că „am revenit cu drag la Focșani și ne bucurăm foarte mult. Am văzut că și elevii se bucură de faptul că ne întâlnim față în față, și că pot interacționa cu profesorii și studenții UDJG. Ne bucurăm că există interes. Elevii sunt foarte curioși, ne întreabă cum este viața la cămin, cât se plătește, cum se trăiește, și ce se mai întâmplă la noi la Facultatea de Litere, ce obiecte de studiu sunt, ce face un jurnalist, cum se pregătește. Anul acesta, la fel ca în anii trecuți, se intră pe bază de dosar, asta înseamnă 50% media de bacalaureat și 50% media multianuală. Îi așteptăm cu drag să învețe lucruri noi, să descopere pasiuni și să devină buni profesioniști pentru că avem nevoie de buni profesioniști care să rămână în țară‟.

Multor elevi vrânceni le surâde și ideea de a deveni cadru medical, iar Miruna-Patricia Dragostin, medic rezident de specialitate Pediatrie la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfântul Ioan‟ din Galați, asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie Galați le-a vorbit elevilor de liceu despre frumusețea profesiei de medic. „Predau Pediatrie studenților din anul V în cadrul facultății noastre. În cadrul târgului educațional așteptăm studenții care manifestă un interes deosebit pentru Facultatea de Medicină în această perioadă. Îi așteptăm cu 125 de locuri pentru Medicină Generală, 125 de locuri pentru Asistență medicală generală pe o durată de studii de 4 ani, de asemenea, Medicină dentară, tehnică dentară, moașe și Asistență medicală generală. Elevii care s-au prezentat la acest târg manifestă o atenție deosebită pentru specialitățile și oportunitățile  pe care le are de oferit facultatea noastră. Suntem deosebiți de încântați că le putem prezenta oferta noastră, mai ales că mulți dintre ei chiar și-au exprimat dorința de a deveni studenții noștri‟.

Din sutele de elevi prezenți la târg am întâlnit-o și pe Anca, elevă în clasa a IX-a la Liceul „G.G. Longinescu‟ Focșani care ne-a spus că „încă nu m-am gândit la viitor pentru că sunt în clasa a IX-a dar, dacă tot a fost această oportunitate, am spus să profit de ea. Profesorii de la liceu au venit și ne-au anunțat despre acest târg și am spus să merg să văd ce pot descoperi aici. Aș vrea să merg la Facultatea de Psihologie, dar mai am destul timp să mă gândesc‟.

Ioana, elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Ion Mincu‟ Focșani spune că ar vrea să urmeze o facultate cu profil economic: „Am venit la târgul de facultăți ca să văd ce pot face pe viitor. Am stat de vorbă cu o fată de la Facultatea de Istorie care mi-a povestit cum este atmosfera în facultate, am vorbit foarte mult cu ea. Adolescenții care ne-au prezentat ofertele au fost foarte primitori și a fost o atmosferă minunată. Mi-a plăcut foarte mult‟.

La fel de încântată de eveniment a fost și Gabriela, elevă în clasa a XI-a la Liceul „G.G. Longinescu‟ Focșani: „Am venit să mă interesez mai mult pe partea de Resurse Umane pentru că m-am gândit să aleg Facultatea de Istorie. Mă gândesc să mă duc la «Dunărea de Jos» pentru că orașul Galați este foarte aproape de Vrancea. Mi-a plăcut foarte mult la acest târg‟.

Elevii care au fost prezenți la târgul educațional „Student#UDJG” au putut paticipa la tombole cu premii speciale puse la dispoziție atât de universitate, cât și de o firmă din Focșani. „Lucrăm cu firma Romans încă de acum doi ani, când am avut celălalt eveniment la Focșani. Ne-am asociat cu ei ca imagine și sunt partenerii noștri. Romans a venit cu niște oferte foarte generoase pentru tinerii care vin la aceste târguri, vorbim despre cine festive în doi, pizza, burgeri, cu alte cuvinte diverse produse pe care le prepară cu dragoste pentru focșăneni și vrânceni. Și universitatea le va oferi elevilor norocoși premii personalizate, este vorba despre șepci, rucsacuri, tricouri etc. La intrarea în cinematograful Balada, elevii care vor să participe la tombole completează un talon și, la fiecare jumătate de oră, au loc 10 extrageri. Pe această cale, doresc să mulțumesc tare mult întregului colectiv care-mi este alături. Împreună formăm o echipă‟, a mai spus prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?